FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 2. siječnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Marin Čilić odigrat će prvi meč u 2011. godini u 1. kolu ATP turnira u indijskom Chennaiu protiv Japanca Keia Nishikoria, dok će se na istom turniru Ivan Dodig sastati s Brazilce Marcosom Danielom.Čilić je dvostruki pobjednik Chennaija iz 2009. i 2010., a a protiv Nishikorija, 98. na ATP ljestvici, dosad ima po jednu pobjedu i poraz. Zadnji dvoboj dobio je Japanac lani na US Openu. Dodig je zahvaljujući 88. mjestu na ATP ljestvici dočekao da ne mora ugrati kvalifikacije, već izravno ulazi u glavne turnire. U Indiji će se po prvi puta sastati s Daniela, 96. igrača svijeta. Ako prođe, Međugorca u 2. kolu čeka vjerojatni dvoboj s prvim nositeljem turnira Čehom Tomašom Berdychom.Hrvatski tenisa bi u Chennaiju mogao imati i rećeg predstavnika jer je mladi Ante Pavić dogurao do zadnjega kola kvalifikacija. U prvom kolu je s 6:4, 6:4 izbacio Pakistanca Qureshia, u drugom s 6:1, 6:4 Indijca Vardhana, a sada mu na putu ka plasmanu u glavni turnir i najvećem uspjehu karijere stoji Rus Aleksandar Kurdjavcev. U Chennaiju je pokušao i Šibenčanin Franko Škugor, no nakon pobjede u 1. kolu nad Indijcem Singhom u drugom je izgubio od Francuza Roger-Vasellina s 6:4, 3:6, 6:3. Na turniru u Dohi, gdje su prvi nositelji Rafael Nadal i Roger Federer, tenisu se nakon poduže stanke zbog ozljede vraća i Ivo Karlović koji će u prvom kolu igrati s kvalifikantom. U Kataru su u 2. kolu kvalifkacija i Antonio Veić i Nikola Mektić. Veić će se za ulazak u 3.kolo kvalifikacija boriti s Nijemcem Kasom, a Mektić s Čehom Rosolom.

ZAGREB

Hrvatske tenisačice Karolina Šprem i Mirjana Lučić izgubile su u 2. kolu kvalifikacija na WTA turnirima u australskom Brisbaneu i novozelandskom Aucklandu.Šprem je u Brisbaneu izgubila od gruzijske tenisačice Ane Tatišvili 2:6, 7:5, 6:3, dok je Mirjana Lučić u Aucklandu zaustavljena od Nijemice Sabine Lisicki s 6:3, 6:4.

HOFFENHEIM

U samo jedan dan njemački prvoligaš Hoffenheim je izgubio i dobio trenera nakon što je Ralf Rangnick dao ostavku, a uprava žurno postavila Marca Pezzaiuolia za novoga šefa stručnog stožera. Rangnick je otišao jer je vlasnik kluba Dietmar Hopp, unatoč njegovu velikom protivljenju, u subotu prodao Bayernu Brazilca Luiza Gustava. Rangnick (52) je u klubu čak četiri i pol godine i iznimno je zaslužan za nevjerojatan uspon tog negdašnjeg trećeligaša iz malenoga gradića u uspješan bundesligaški klub. Pezzaiuoli je bio njegov pomoćnik, a od bivšeg mentora naslijedio je plasman u četvrtfinale Njemačkog kupa i osmo mjesto na ljestvici.

LOS ANGELES

San Antonio Spursi su opravdali epitet trenutno najbolje NBA momčadi svladavši kod kuće Oklahoma City Thunderse s 101:74, dok je Miami Heat nastavio s nizom pobjeda dobivši Golden State. Spursi (29:4) su s lakoćom došli do pobjede protiv Oklahome i to zahvaljući čvrstoj obrani koja je primila svega 71 koš, najmanje ove sezone. Iako je Oklahoma do sinoć bila na čelu Nortwest skupine, u San Antoniu su bili posve nemoćni protiv Spursa koje je predvodio veteran Tim Duncan (21, 9 skokova). Najbolji strijelci Oklahome (23:12), te ujedno najbolji napadački par cijele lige s ukupnim prosjekom od 50 koševa po utakmici, Kevin Durant (16) i Russell Westbrook (8) postigli su najmanje koševa ove sezone. Miami je s 114:107 slavio na gostovanju kod Golden Statea, a LeBron James i Dwyane Wade su dali po 25 koševa. Iako je Miami u prvom poluvremenu gubio s čak 20 razlike, u drugom su dijelu igre zaigrali sjajno i stigli do 17. pobjede u zadnjih 18 utakmica. Bivši igrač Miamia Dorell Wright postigao je d 30 poena za Warriorse.Dallas je bez ozlijeđene zvijezde Dirka Nowitzkog kod kuće izgubio od Milwaukeea 99:87 i to im je treći uzastopni poraz. Earl Boykins (26) je bio prvo ime kod Bucksa, a kod Dallasa će utakmicu pamtiti Portorikanac Jose Barea jer je zabio svoj osobni rekord od 29 koševa. Denver je s 104:86 dobio Sacramento, a nakon što je propustio pet utakmica zbog smrti sestre u momčad Nuggetsa se vratila prva zvijezda Carmelo Anthony (16). Denver ima seriju od tri pobjede, dok je Sacramento od zadnjih 10 utakmica dobio svega jednu.

NEW YORK

Rezultati NHL lige:

Buffalo Sabres - Boston Bruins 7:6 (penali)

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 6:3

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 1:5

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 2:1 (produžetak)

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 1:3

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 0:1

Edmonton Oilers - Calgary Flames 1:2

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙