FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 25. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Na božićnoj misi u zagrebačkoj katedrali kardinal Josip Bozanić poručio je da se ne trebamo pitati gdje je Bog, već gdje je čovjek. Nismo više svjesni osobne odgovornosti i dobra koje pripada svakoj osobi koju susrećemo na svojem životnom putu. Kao da čovjek pokušava živjeti u prostoru u kojem se izgubila razlika između dobra i zla, a to je zaista plodno tlo za neodgovornosti i zlo svake vrste, upozorio je nadbiskup zagrebački. Naglasio je da se kršćanin ne smije prilagoditi logici zla koje se nameće u svijetu, nego - kada vidi da stvari oko njega idu loše - pozvaniji je hrabrije slijediti put dobra. Pozvani smo pitati se opiremo li se negativnoj logici ili dopuštamo da nas prožme. Božić nam ponavlja da se s Božjom pomoći možeš oduprijeti logici zla, koja se u pojedinim trenutcima nameće, rekao je kardinal Bozanić te poručio: Obnovljenom vjerom i nadom, zagledani u maleno dijete u jaslama, živimo dosljedno svoj kršćanski poziv. Budimo kvasac i sol ovoga svijeta donoseći svugdje radost i mir. Obnavljajmo spone povjerenja, uzajamnog poštovanja, razumijevanja i solidarnosti u našoj domovini Hrvatskoj.

VIROVITICA - U prometnoj nesreći u mjestu Kozice u Virovitičko-podravskoj županiji poginuo je 69-godišnji vozač kad je sletio u kanal i udario u betonski most, izvijestila je popodne Policijska uprava virovitičko-podravska. Iz policije navode da je 69-godišnji vozač S.S. oko 12,40 sati upravljao osobnim automobilom slatinskih oznaka iz pravca Slatine prema mjestu Nova Bukovica, a u mjestu Kozice iz za sada neutvrđenih razloga vozilom zahvatio bankinu, sletio u putni kanal te udario u betonski most. Od zadobivenih ozljeda umro je na mjestu nesreće.

PULA - Pedesetjednogodišnji Labinjanin I.R. koji je u četvrtak ubio 23-godišnju sugrađanku F.S. ispred samačkog doma u labinskom naselju Kature, a zatim si pucao u glavu, preminuo je jutros u pulskoj bolnici, izvijestila je danas poslijepodne istarska policija. On se u četvrtak nakon pucnjave zatvorio u svoju sobu samačkog doma, a nakon intervencije pripadnika Interventne policije pronađen je u sobi s prostrijelnom ranom glave te je hitno prevezen u pulsku Opću bolnicu. Dvadesettrogodišnja F.S. pogođena je s više hitaca iz pištolja, a motiv za sada nije razjašnjen.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙