FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 30. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - U četiri ministarstva - obrane, financija, zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te u ministarstvu kulture izvršena je primopredaja dužnosti, a nakon što je Hrvatski sabor jučer, na prijedlog predsjednice Vlade, iskazao povjerenje novim ministrima. Hrvatski sabor je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici za novu ministricu financija potvrdio Martinu Dalić, za novog ministra obrane Davora Božinovića, za ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branka Bačića, a za novog ministra kulture Jasena Mesića. Bivši ministri aktivirali su zastupničke mandate pa su se tako u zastupničkim klupama našli Ivan Šuker, Branko Vukelić, Marina Matulović Dropulić i Božo Biškupić.

ZAGREB - Seizmografi su jutros u 9, 23 sati zabilježili potres s epicentrom 14 km sjeverozapadno od Zagreba, kod Zaprešića, magnituda potresa iznosila je 2,8 stupnjeva prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV. (četvrtog) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Za sada nema informacija o eventualno pričinjenim štetama.

RIJEKA - Brod "Falak G", koji je četiri godine na mrtvom vezu u riječkoj luci, danas popodne ili najkasnije sutra trebao bi biti otegljen u rezalište brodova u tursku luku Aliagu, potvrdio je riječki lučki kapetan Darko Glažar. U riječkoj lučkoj kapetaniji čeka se na plan tegljenja broda "Falak G", svjedodžbu koju će danas izdati Hrvatski registar brodova. Nakon toga će moći dati "zeleno svjetlo" isplovljenju broda prema turskom rezalištu. Brod "Falak G" star je 38 godina, a nasukao se u početku 2006. kod Koromačna u Istri. Kad je odsukan, otegljen je u brodogradilište "Viktor Lenac" gdje su popravljena najveća oštećenja. Zatim je privezan uz lukobran riječke luke, a onda je s brojnim oštećenjima i tehničkim nedostatcima preseljen u dio riječke luke Porto Baroš gdje je ostao do danas.

(Hina) xntod ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙