FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 27. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

GORNJA BISTRA - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor jučer je tradicionalno u povodu božićnih blagdana posjetila Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra i darivala djecu, koje je u bolnici trenutačno 106-ero. Istaknula je da je Vlada u posljednjih nekoliko godina uložila i znatna sredstva, ali kako misli da je najvažnije pokazati da djeca nisu zaboravljena. Premijerka je rekla da će Vlada nastojati svakodnevno unaprijeđivati skrb o njima i o njihovoj budućnosti. "Mislim da je najvažnije ponovno upozoriti da postoji ova bolnica, da postoje djeca koja trebaju zaista more ljubavi", rekla je Kosor dodavši kako misli da te posjete pomažu senzibiliziranju javnosti. Ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra Ivan-Željko Weiss rekao je da imaju 93 djelatnika, od toga šest liječnika, četiri defektologa, 37 medicinskih sestara, a ostalo je pomoćno osoblje. Ljudi nije nikada dovoljno, kazao je dodajući da su izuzetno zadovoljni što surađuju s talijanskim volonterima koji dolaze već desetak godina.

ZAGREB - Tradicionalni blagdanski koncert "Božić u Ciboni" sinoć je po 22. put održan u Košarkaškom centru Dražena Petrovića, a ove je godine posvećen obitelji. Kao i ranijih godina, prigodnu čestitku izrekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, podsjećajući da Crkva danas uz blagdan Sv. Stjepana slavi i svetkovinu Svete obitelji koja pada prve nedjelje nakon Božića. "Božić i obitelj idu zajedno jer se i Isus rodio u okviru obitelji. Obitelj je središnja ustanova društva, na njoj sve stoji. Solidne obitelji su naša snaga zato se posebno radujemo što je papa Benedikt XVI. prihvatio naš poziv i što nam dolazi iduće godine za nacionalni dan obitelji", istaknuo je Bozanić. Uz kardinala Bozanića više od pet tisuća posjetitelja u Domu Dražena Petrovića te gledatelje koji su koncert pratili putem HRT-a pozdravio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, poželivši svima više tolerancije, zajedništva i praštanja unatoč krizi i općem pesimizmu. Prihod s koncerta, na kojem su nastupili poznati pjevači, klape i zborovi, bit će namijenjen za potrebite obitelji.

ZAGREB - Vodostaj Neretve sinoć je bio u opadanju te se očekuje daljnji blagi pad. Po informaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), stanje na slivu se smiruje, a dotok iz Hidroelektrane Mostar smanjen je bio za 60 metara prostornih u sekundi. Na slivnom području Neretva-Korčula, dionica br. 14/I Opuzen-Metković, na snazi su i dalje redovne mjere obrane od poplava. Iz predostrožnosti su nadležne službe i stožeri zaštite i spašavanja u stanju pripravnosti. Na nebranjenim područjima grada Metkovića poplavne vode ulazile su u prostore okućnica i kuća na nižem područjima.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙