FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 19. prosinca 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

DUBROVNIK

U 3. kolu D skupine Eurolige vaterpolisti Juga CO pobijedili su u Dubrovniku španjolsku Barcelonetu sa 14:9 (2:1, 5:2, 4:2, 3:4) i sa maksimalnih devet bodova vode u svojoj skupini. Nakon pobjede nad riječkim Primorjem u prvom kolu i na gostovanju kod Egera vaterpolisti Juga žabilježili su i treću uzastopnu pobjedu u skupini D i time došli na korak do plasmana u drugi krug natjecanja. Pobjedom protiv Barcelonete Jug je napravio i "veliku uslugu" napravio i Primoju, jer sada naša dva kluba imaju realne izglede da osvoje dva prva mjesta u ovoj skupini koja ih vodi u četvrtfinale Eurolige. Sljedeću utakmicu Jug igra 8. siječnja protiv istog protivnika, ali na njihovom bazenu u Barceloni.

ALTA BADIA

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je 20. mjesto u trećem veleslalomu sezone Svjetskog kupa koji je danas održan u talijanskoj Alta Badiji, dok je treću pobjedu ostvario Amerikanac Ted Ligety. Kostelić je nakon prve vožnje bio na 27. mjestu, no boljim drugim nastupom popravio je plasman za sedam pozicija. Na koncu je imao 3.38 sekunde zaostatka za pobjednikom Ligetyjem. Amerikanac je tako postao prvi skijaš ove sezone koji je ostvario tri pobjede i to sve tri u veleslalomu.Drugo i treće mjesto osvojili su Francuzi Cyprien Richard (+0.14) i Thomas Fanara (+0.55). Richard je nakon prve vožnje bio najbolji, vodstvo je držao i nakon prva dva prolaza druge vožnje, no potom je na jednim vratima zapeo rukom i ispustio pobjedu.U ukupnom poretku Svjetskog kupa nakon deset utrka vodi Ligety sa 321 bodom, drugi je Švicarac Silvan Zurbriggen (315), a treće mjesto dijele njegov sunarodnjak Didier Cuche i Austrijanac Michael Walchhofer sa po 294 boda. Kostelić je napredovao za jedno mjesto i sada je 10. sa 179 bodova.

U poretku veleslaloma vodi Ligety s maksimalnih 300 bodova, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 165 bodova, dok je treći Francuz Richard sa 142 boda. Kostelić je na 21. mjestu sa 36 bodova.

ZAGREB

Hrvatske rukometašice igrat će u doigravanju za plasman na Svjetsko prvenstvo 2011 u Brazilu sa Srbijom, odlučio je ždrijeb IHF-a u danskom Herningu. Prvi dvoboj igrat će se 5. lipnja u Hrvatskoj, uzvrat je sedam dana kasnije u Srbiji, a ukupni pobjednik će putovati na SP koje će se od 3. do 18. prosinca održati u Brazilu. Na EURU u Danskoj i Norveškoj hrvatske rukometašice zauzele su deveto mjesto, dok su Srpkinje bile 14. Na SP će izravno prvak Rusija, te Norveška, Švedska i Rumunjska. U ostalim dvobojima europskog "baraža" sastaju se Češka - Crna Gora, Nizozemska - Turska, Španjolska - Makedonija, Francuska - Slovenija, Island - Ukrajina, Njemačka - Mađarska i Poljska - Danska.

HERNING

Norveške rukometašice osvojile su i četvrti uzastopni i ukupno peti naslov prvakinja Europe svladavši u finalu u danskom Herningu Švedsku s 25:20 (10:11). Norvežanke su u drugom dijelu slomile otpor Šveđanki, najvećeg iznenađenja prvenstva, te su ponovile zlato koje su osvajale i u Mađarskoj 2004, Švedskoj 2006. i Makedoniji prije dvije godine. Kod Norvežanki su po pet zgoditaka imale Gro Hammerseng i Heidi Loke, dok je Šveđanke predvodila Isabelle Gullden sa sedam zgoditaka. Broncu su uzele Rumunjke koje su s 16:15 svladale Dansku.

BERLIN

U posljednoj utakmici njemačke Bundeslige ove godine minhenski Bayern je s čak 5:3 svladao u gostima Stuttgart, dok su ranije Bayer Leverkusen i Freiburg odigrali 2:2. U pravoj triler-utakmici u Stuttgartu Mario Gomez je postigao tri zgoditka, a Thomas Mueller i Franck Ribery po jedan, dok je dva zgoditka za vrlo borbene domaćine dao Martin Harnik, a jedan Christian Gentner. Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić je ušao u drugom poluvremenu. Borussia Dortmund u 2011. ulazi s deset bodova prednosti ispred Mainza i Bayera, dok je Bayern peti s 14 bodova manje od lidera.

VfB Stuttgart 3 Martin Harnik 50,64, Christian Gentner 70

Bayern 5 Mario Gomez 31,52,54, Thomas Mueller 36, Franck Ribery 43

- - -

Bayer Leverkusen 2 Arturo Vidal 16pen, Patrick Helmes 75

Freiburg 2 Jan Rosenthal 25, Stefan Reisinger 65

MADRID

Rezultati dvoboja 16. kola Španjolske lige:

Almeria 2 Kalu Uche 7, Leonardo Ulloa 24

Getafe 3 Manu 29, Miku 48, Derek Boateng 71

- - -

Osasuna 0

Real Zaragoza 0

PARIZ

U dvoboju 18. kola Francuske lige Sochaux i Bordeaux su igrali 1:1, dok su dvoboji Lens - Caen i Lille - Nancy odgođeni. Girondins Bordeaux je poveo u 28. minuti preko Jussiea, a za Sochaux je izjednačio Brown Ideye (35). Navečer igraju Lyon i Marseille.

RIM

Nogometaši Napolija i Lazija su se pobjedama izborenim pogocima u sudačkoj nadoknadi približili vodećem Milanu na svega tri boda nakon posljednjeg kola Talijanske lige u ovoj godini. Lazio je na svom olimpicu pobijedio Udinese s 3:2 autogolom Christiana Zapate u 90. minuti, dok je Napoli kod kuće slavio protiv Leccea pogotkom Urugvajca Cavanija u 93. minuti. I Chievo je postigao zgoditak u sudačkoj nadoknadi za 1:1 protiv Juventusa, a igrači iz Verone su u prvom dijelu promašili jedanaesterac. Bari i Palermo su igrali 1:1, Catanija je dobila Bresciu s 1:0, dok su Parma i Bologna igrali 0:0. Sinoć je u derbiju Roma slavila kod Milana s 1:0.

Bari 1 Andrea Masiello 54pen

Palermo 1 Josip Iličič 45+2

- - -

Catania 1 Maxi Lopez 34

Brescia 0

- - -

Chievo Verona 1 Sergio Pellissier 90+3

Juventus 1 Fabio Quagliarella 31

CK: Manuel Giandonato (Juv,52)

Promašeni penal: Michele Marcolini (Chi,16)

- - -

Napoli 1 Edinson Cavani 90+3

Lecce 0

- - -

Parma 0

Bologna 0

- - -

Lazio 3 Hernanes 2, Giuseppe Biava 52, Cristian Zapata 89ag

Udinese 2 Alexis Sanchez 49, German Denis 61

ENGELBERG

Austrijski skakač Andreas Kofler pobjednik je natjecanja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima u švicarskom Engelbergu. Kofler je slavio skokovima od 127 i 135 metara ispred sunarodnjaka Thomasa Morgensterna i Poljaka Adama Malysza. U ukupnom poretku vodi Morgenstern s 125 bodova više od Koflera.

VAL D 'ISERE

Američka skijašica Lindsey Vonn pobjednica je superkombinacije u francuskom Val d'Isereu preuzevši tako i vodstvo u ukupnom poretku Svketskog kupa. Nakon jučerašnje pobjede u spustu Vonn je slavila i u kombinaciji po jednog superveleslaloma i slaloma s 32 stotinke sekunde prednosti ispred Austrijanke Elisabeth Goergl, dok je trećeplasirana Nicole Hosp zaostala 39 stotinki. Nijemica Maria Riesch je bila peta, pa ju je Vonn pretekla na prvom mjestu s tri boda prednosti.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙