FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 21 sat

Autor: dger
ZAGREB, 16. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 21 sat:

WASHINGTON - Kineski predsjednik Hu Jintao izjavio je u nedjelju za američki tisak da odnose između Sjedinjenih Država i Kine pritišću "osjetljiva pitanja i razlike". "Ne možemo reći da nema razlika i osjetljivih pitanja među nama", odgovorio je Hu Jiantao na pitanje Washington Posta i Wall Street Journala uoči ovotjednog državnog posjeta SAD-u, ne navodeći točno koja su to osjetljiva pitanja. Na dugom popisu nesuglasica su tečaj juana, trgovinski sporovi, prodaja oružja Tajvanu, posjet Dalaj lame, dodjela Nobelove nagrade Liu, sloboda interneta i Sjeverna Koreja. Hu Jintao je za američke listove rekao da "dvije strane moraju zadržati dobar smjer razvoja odnosa, povećati razmjene, pojačati obostrano povjerenje, tražiti područja razumijevanja unatoč razlikama".

AMAN - Oko 3.000 članova sindikata, islamista i članova lijevo orijentiranih stranaka sudjelovalo je u nedjelju na prosvjedu u Amanu ispred parlamenta protiv inflacije i vladine gospodarske politike, prenosi agencija France presse. "Mi u Jordanu patimo od istih nevolja koje su zadesile Tunis i moramo okončati potlačenost kao i zapreke sloboda i želja naroda", rekao je šef Muslimanske braće Hamam Said. Prosvjednici su se okupili ispred parlamenta dok su zastupnici razgovarali o cijenama namirnica. Jedan zastupnik je rekao da ukoliko vlada ne pruži zadovoljavajući odgovor na zahtjeve smanjenja cijena, tražit će novo izglasavanje povjerenja vladi koje je izglasano u prosincu s 111 glasova od 120.

BESANCON - Na sjeveroistoku Francuske, u departmanu Jura, otkriveno je skrovište oružja s dokumentima na baskijskom, doznaje se u u nedjelju od francuskog sudskog izvora. "Šetač je slučajno otkrio skrovište oružja koje bi moglo pripadati ETA-i, ali to se može potvrditi samo detaljnom istragom", naveo je taj izvor. Drugi izvor je precizirao da je torba s oružjem pronađena uz dokumente na baskijskom. Oružje je otkriveno u subotu u o području Arinthold, naselju s tisuću stanovnika.

PARIZ - Fotograf agencije EPA Lucas Mebrouk Dolega, koji je u petak ranjen u Tunisu u kritičnom je stanju ali nije preminuo, priopćio je u nedjelju francuski konzulat u Tunisu opovrgnuvši tako vijesti o njegovoj smrti. "Njegovo je stanje kritično, ali stabilno", rekao je konzul u telefonskom razgovoru agenciji France presse. Tijekom dana zaposlenik agencije EPA-e (European Pressphoto Agency) u Parizu Horacio Villalobos rekao je fotograf umro tijekom jutra a tu su vijesti prenijeli i Reporteri bez granica (RFS).

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙