FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 12.30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 5. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12.30 sati:

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama susreo se u utorak u Washingtonu s kineskim ministrom vanjskih poslova Yangom Jiechijem, koji je doputovao radi priprema posjeta kineskog predsjednika Hu Jintaoa Washingtonu, objavio je ured američkog predsjednika. Yang se u Bijeloj kući sastao s Obaminim savjetnikom za nacionalnu sigurnost Tomom Donilonom. Sastanak je uglavnom bio posvećen Huovom posjetu i nizu tema od vanjske trgovine do Irana. "Predsjednik Obama pridružio se sastanku i potvrdio da će se angažirati u izgradnji potpunih bilateralnih odnosa, obilježenih suradnjom", priopćeno je iz ureda američkog predsjednika. Obama je "izjavio kako željno iščekuje susret s predsjednikom Huom te da je nestrpljivo očekuje američku i kinesku suradnju u rješavanju svjetskih izazova", piše u priopćenju.

ŽENEVA - Približno 22.000 stanovnika Obale Bjelokosti prebjeglo je u Liberiju nakon početka krize u njihovoj zemlji, prema najnovijim brojkama Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice (UNHCR), objavljenima u srijedu. "UNHCR intenzivira slanje pomoći izbjeglicama iz Obale Bjelokosti koji su prebjegli u Liberiju nakon postizbornih tenzija u njihovoj zemlji", piše u priopćenju. Većina su žene i djeca koja dolaze prvenstveno iz sela smještenih na zapadu zemlje, između gradova Danane i Guiglo, javlja UNHCR.

SARAJEVO - Zastupnik Narodne stranke "Radom za boljitak" (NSRzB) u skupštini Zeničko-dobojske županije u Federaciji Bosne i Hercegovine Zoro Ivanković pretučen je u ponedjeljak u Zenici a policija traga za počiniteljima kako bi utvrdila motive napada, prenose u srijedu mediji u BiH. Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije Aldina Ahmić potvrdila je kako je Ivanković prijavio napad te kako je obavljen očevid. Napadači su Ivankovića sačekali u mraku ispred ulaza zgrade u kojoj živi, prebacili mu jaknu preko glave i potom ga oborili na tlo i udarali nogama. Sam Ivanković nije želio komentirati napad, no mediji navode kako je moguće da je pozadina politička i da je napad povezan s ishodom prošlotjednog glasovanja za zastupnike u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojske županije.

LJUBLJANA - Zahvaljujući zimskim školskim praznicima u Hrvatskoj, skijališta u Sloveniji ovog su tjedna puna, a u nekim turističkim središtima i više od polovice ukupnog broja gostiju čine Hrvati, tvrde u srijedu slovenski mediji. "Kod nas praktično nema prazne postelje, od 500 gostiju najveći je broj iz Hrvatske i to zbog školskih praznika i to će potrajati do kraja ovoga tjedna", izjavio je za mariborski dnevni list "Večer" Boštjan Paradiž, direktor agencije "Vabo". Na skijanje u Sloveniju došlo je najviše obitelji iz područja Zagreba i iz Dalmacije, piše ljubljanski "Dnevnik", no dosta je i hrvatskih skijaša koji dolaze vikendom ili u 2-3 dnevnim aranžmanima, a u Bledu je u prosincu prošle godine zabilježeno 50 posto više gostiju iz Hrvatske koji su među strancima bili najčešći gosti nakon Talijana, navodi slovenski tisak.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙