FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 14. prosinca 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Izbor predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) održat će se u petak, 17. prosinca, u 13 sati u zagrebačkom hotelu Westin, zaključeno je danas na 38. sjednici Izvršnog odbora HNS-a. "Izbor predsjednika bit će peta točka dnevnog reda jer će se prije nje izaslanici Skupštine morati očitovati o Prijedlogu izmjene sustava natjecanja u Prvoj HNL, raspravljati o Prijedlogu plavilnika o licenciranju, planu nastupa reprezezentativnih selekcija te razmatrati izvješće o organizaciji Europskog prvenstva u futsalu kojemu će naša zemlja biti domćin 2012. godine", kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić. Po njegovim riječima, 9. veljače reprezentacija bi u Puli, ukoliko do tog vremena novi stadion dobije sve potrebne dozvole, trebala odigrati prijateljsku utakmicu protiv Češke. "Ukoliko stadion u Puli do tada ne bude spreman utakmica protiv Češke igrala bi se na stadionu Kantrida u Rijeci, ali bi u tom slučaju reprezentacija odigrala utakmicu u Puli 29. ožujka protiv neke od reprezentacija s kojima su pregovori u tijeku", kazao je glavni tajnik HNS-a. Srebrić je novinare izvjestio da će se 22. prosinca na Kantridi odigrati humanitarna utakmica između reprezentacije, za koju će nastupati igrači koji su 1990. odigrali prijateljsku utakmicu protiv Rumunjske, i veteranske momčadi NK Rijeka, a prihod s te utakmice namijenjen je bolnicama i dječjim ustanovama iz Rijeke, Vinodolskog i Lovrana.

Voditeljica Odjela za licenciranje HNS-a Ivančica Sudec kazala je da se u sustavu licenciranja, koje za novu sezonu započinje 31. siječnja ne očukuju značajnije promjene.

"Naš pravinik sada usklađujemo s pravilnikom UEFA-e u kojem se inzistira na financijskom fair-playu koji će se odnositi i na naše klubove koji nastupaju u europskim natjecanjima. Tako će u budućnosti svi klubovi čiji su prihodi veći od pet milijuna EURA morat će, da bi dobili licencu, dostaviti dokaze da su ispunili sve obveze prema igračima, zaposlenicima kluba i prema državi", napomenula je Sudec.

Glavni tajnik HNS-a oštro je osudio incident, koji se u ranim posijepodnevnim satima dogodio u Novom Zagrebu kada je kamenjem napadnut autobus s navijačima PAOK-a koji su doputovali na sutrašnju utakmicu 6. kola D skupine Eurolige u kojoj se sastaju Dinamo i grčki PAOK.

"Iznenađen sam i ne mogu shvatiti da se ovo moglo dogoditi u Zagrebu. Nadam se da će nadležne institucije poduzeti hitne mjere te igračima i navijačima PAOKA-a osigurati miran boravak u gradu", rekao je Srebrić.

TEL AVIV

U utakmici 5. kola skupine D Eurokupa košarkaši zagrebačke Cedevite slavili su na gostovanju kod izraelskoga Hapoela Gilboa Galila s 84:73 (43:37), te tako došli na korak do plasmana u drugi krug. Cedevitu su do pobjede odveli Baždarić (17), Rudež (16), Edwards (15) i Draper (14). Kolo prije kraja Cedevita ima tri pobjede i dva poraza, a u zadnjem kolu 21. prosinca kod kuće dočekuju Azovmaš, koji je danas izgubio kod kuće od Arisa (77:82). S pobjedom protiv Ukrajinaca Cedevita će se plasirati u drugi krug, čak i s porazom manjim od tri razlike.

NIKOZIJA

Košarkaši Zadra poraženi su u dvoboju 5. kola G skupine Eurchallenge kupa na Cipru protiv Apoela s 61:56 (36:24). Najbolji pojedinac Zadrana na utakmici bio je Jakov Vladović s 24 poena, šest asista i pet oduzetih lopti. Zadar prije zadnjega kola ima dvije pobjede i tri poraza, a u zadnjem kolu dočekuju još jedan ciparski sastav - Ethu, te će o tom dvoboju ovisiti i plasman Zadrana.

ZAGREB

Hrvatski nogometni prvak Dinamo nalazi se pred utakmicom istine. U srijedu na stadionu Maksimir gostuje grči PAOK i bilo kakava pobjeda osigurat će 'modrima' europsko proljeće.Posljednji put Dinamo je prezimio u Europi prije 41 godinu kada je ispao od Schalkea. Pobijedi li sutra Dinamo će se plasirati u 16-inu finala Europske lige zajedno s još 23 momčadi iz Europske lige, dok ih osam dolazi u Lige prvaka. Modri su šesti put uzastopce jesenski prvaci, izborili su i plasman u polufinale Kupa i odličnu godinu imaju priliku zaokružiti i velikim iskorakom u europskim kupovima. U Maksimiru su svjesni prilike, ali i težine zadatka.Situacija u momčadi je odlična. Sve je u našim rukama, ali i glavama," kazao je Milan Badelj koji će umjesto Igora Bišćana kao kapetan predvoditi Dinamo. "To je za mene velika čast, no bilo bi mi draže da Bišćan ima pravo nastupa," dodao je.Osim Bišćana koji zbog isključenja protiv Villarreala nema pravo nastupa, Dinamo uoči sutrašnje utakmice ima još dosta briga. Cufrea muči koljeno, Vrsaljko ima problema gležnjem, upitan je oporavak Chaga, dok Tomečak mora igrati s maskom za nos.Dinamovim igračima bi problem mogao predstavljati i zaleđeni teren. U klubu čine sve kako bi travnjak u što boljem stanju dočekao utakmicu. Kako bi ga barem donekle sačuvali pokriven je podlogom od geotekstila i zaštitnih folija. Prije toga, s terena je skinut snijeg kako se ne bi stvorio ledeni sloj, nakon čega je dobio i glazuru od soli i umjetnog gnojiva, poručili su iz kluba.Pokrivač će se skinuti samo jednom prije utakmice, u utorak navečer, kada će na Maksimiru trenirati nogometaši PAOK-a. Poslije toga slijedi vraćanje pokrova, da bi konačno bio skinut tek dva sata prije utakmice. Prema sadašnjim procjenama stadion bi mogao biti pun. Prodaja ulaznica ide odlično i prema tvrdnjama iz kluba ostalo je tek nešto više od 2.000 ulaznica. Za utakmicu vlada i veliki interes medija. Akreditirano je oko 200 novinara, a samo iz Grčke ih dolazi 30-tak. Najavljeni su i reporteri iz Njemačke, BiH, Slovenije, čak i SAD.

SPLIT

Trener Hajduka Goran Vučević najavio je kako će njegova momčad utakmicu 6. kola G skupine Europske lige protiv Anderlechta u četvrtak, 16. prosinca u Bruxellesu odigrati neopterećena, ali će nastojati ostvariti što je moguće bolji rezultat bez obzira što Splićani nemaju izgleda plasirati se u proljetni dio tog europskog klupskog natjecanja."Utakmica protiv Anderlechta bit će atraktivna jer je europska, a moja će momčad igrati neopterećena. Želi se nadigravati ali i postići što je moguće bolji rezultat", rekao je Vučević na današnjoj konferenciji za novinare.

Na novinarski upit je li Hajduku u predstojećoj utakmici protiv Anderlechta važnija igra ili rezultat, Vučević je kazao "i jedno i drugo".

Kapetan Hajduka Srđan Andrić je izjavio kako on i suigrači imaju "dovoljno motiva" za predstojeću utakmicu protiv Anderlechta jer je riječ o europskoj utakmici bez obzira što ona nema rezultatski imperativ."Ulazak u Europsku ligu veliki je uspjeh i uljepšao je Hajduku jesenski dio sezone", kazao je Andrić.

ABU DHABI

Nogometaši afričkog prvaka TP Mazembea iz DR Konga napravili su veliko iznenađenje plasiravši se u finale FIFA Svjetskog klupskog prvenstva svladavši u Abu Dhabiju prvaka Južne Amerike Internacional iz Brazila s 2:0. Mazembe je prva afrička momčad koja će igrati u finalu klupskog SP-a, a do tog postignuća su došli posve zasluženo pogocima Mulote Kabangua (53) i Dioka Kaluyituke (83). Afrikanci u finalu 18. prosinca čekaju boljega iz drugoga polufinalnog dvoboja u kojem se u srijedu sastaju milanski Inter Milan i južnokorejski Seongnam. Po prvi puta će se dogoditi da o naslovu najbolje momčadi svijeta neće odlučivati europski i južnoamerički prvak. Ovo je šesto izdanje ovog FIFA prvenstva, a dosad su naslove osvajali Corinthians (2000), Sao Paulo (2005), Internacional (2006), Milan (2007), Manchester United (2008) i Barcelona (2009). TP Mazembe je četiri puta bio afrički prvak, nekad se zvao Engelbert, a osnovali su ga 1936. u gradu Lubumbashiu u pokrajini Katangi benediktinci.

ZAGREB

Predolimpijska 2011. bit će zahtjevna ali stabilna, racionalna i okrenuta velikoj sportskoj priredbi - Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Uvjeti za to je uspješna realizacija redovnih programa nacionalnih sportskih saveza čija je suradnja neupitna, glavni je zaključak 20. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja je danas održana u Zagrebu pod predsjedavanjem Zlatka Mateše. Razmatrajući izvršenje proračuna HOO-a u razdoblju do 30. studenoga ove godine a kojeg je obrazložio glavni tajnik Josip Čop, Vijeće se suglasilo s općom ocjenom predsjednika Mateše da HOO, unatoč okruženju, funkcionira na zadovoljavajući način i ne očekuje „poremećaje“ do kraja godine.Plan prihoda za programske obveze HOO-a u 2011. su 129.729.710 kuna, a prema izvorima, najveći priljev očekuje se od igara na sreću (98.045.616). Manji za oko tri i pol milijuna od 2010. su i redovni prihodi državnog proračuna (9.158.694), a s obzirom na Projekt priprema hrvatskih sportaša za OI London 2012., HOO očekuje dio prihoda sredstva proračunske zalihe za 8 milijuna kuna. Ostali prihodi su vlastita marketinška aktivnosti (13.000.000) i Olimpijska solidarnost (1.525.400).Vijeće je prihvatilo prijedlog Projekta priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaša na 22. zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014 suštinski i tehnički vrlo dobro napravljen uvažavajući objektivne i stvarne mogućnosti dosega hrvatskih sportaša. Na Igrama u Sočiju moglo bi sudjelovati njih 15 u četiri sporta i ukupno šest sportskih grana. Vijeće je odlučilo prihvatiti prijedloge nacionalnih sportskih saveza te uvrstilo nove korisnike razvojnih programa HOO-a - maratonku Karlu Šitić (daljinsko plivanje) i veslačice Maju Anić i Sonju Kešerac (dvojac bez kormilara) u olimpijski program kao B kandidati. Odluka o gimnastičaru Mariju Možniku pričekat će dodatnu dokumentaciju, a u razvojni program IV (predolimpijski) uvršten je Matija Marinić (kajak).

CARDIFF

Garry Speed je u utorak imenovan novim izbornikom Walesa, a na klupi reprezentacije bit će naredne tri i pol godine. Speed ima zavidnu igračku karijeru s Leedsom, Evertonom, Newcastleom,Boltonom i Sheffieldom, no kao trener je vodio samo Sheffield. Velšani se nadaju da će ih upravo Speed odvesti na EURO jer na velikom natjecanju nisu bili od 1958. Nakon lošeg starta kvalifikacija u rujnu je s mjesta izbornika odstupio John Toshack.

LONDON

Međunarodna teniska federacija (ITF) je za najbolje tenisače svijeta u 2010. godini proglasila Španjolca Rafaela Nadala i Dankinju Caroline Woznicaki. Za najbolji muški par izabrani su Amerikanci Bob i Mike Bryan, dok su najbolji ženski par Argentinka Gisela Dulko i Talijanka Flavia Pennetta.

"Sretan sam i ponosna zbog ovog priznanja. Nije mala stvar biti proglašena najboljom u ovako jakoj konkurenciji," kazala je 20-godišnja Dankinja. Wozniacki je postala četvrta najmlađa tenisačica koja je završila godinu na svjetskom broju jedan nakon Martine Hingis, Monice Seles i Steffi Graf. Za Nadala je ovo drugi puta da je proglašen tenisačem godine.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙