FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. prosinca 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZADAR

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobjednici su Kupa za 2010. godinu nakon što su danas u finalnoj utakmici u Zadru pobijedili riječko Primorje EB sa 10:8 (2:2, 3:2, 4:1, 1:3). Utakmica je odigrana na bazenu u Višnjiku, a sudili su pred 1000 gledatelja Štampalija iz Tribunja i Periš iz Splita.Vaterpolisti Mladosti osvojili su sedmi Kup u povijesti, te prvi trofej u ovoj sezoni. Naslov pobjednika hrvatskog Kupa došao je u prave ruke jer su Mladostaši prvo u polufinalu pobijedili dubrovački Jug, a večeras i Primorje koje je do finala došlo uvjerljivom pobjedom protiv slabašnog splitskog Jadrana.U prvom poluvremenu protivnici su bili izjednačeni, a Mladost je na 'životu' držao najbolji centar na svijetu Igor Hinić koji je u tom periodu zabio sva četiri svoja gola. Početkom treće četvrtine rezultat je bio 5:5, no tada Mladost golovima Udovičića i Petkovića bježi na 9:5. U posljednjoj dionici igre 'žapci' su rutinski sačuvali prednost i zasluženo nakon 2006. osvojili svoj prvi Kup, dok je Primorje ostalo na jednom Kupu osvojenom 1996. godine.Prije muškog finala odigrana je i finalna utakmica Kupa za žene u kojem su vaterpolistice riječkog Primorja pobijedila ekipu Bure iz Splita sa 15:8.

VAL D'ISERE

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je u današnjem slalomu Svjetskog kupa u Val d'Isereu, dok je Ivica Kostelić završio na 18. mjestu (+3,02).

Drugi je bio Austrijanac Benjamin Raich (+0,31), a treće mjesto osvojio je Francuz Steve Missillier (+0,56). Kostelić je nakon prve vožnje bio na 10. mjestu sa podnošljivim zaostakom od 69 stotinki za tada vodećim Moelggom. No, u drugom laufu je napravio veliku grešku u gornjem dijelu staze i umalo je promašio vrata. No, uspio se je izvući i završiti utrku, ali je izgubio puno vremena. "Sada se treba koncentrirati na sljedeće utrke koje dolaze. Sezona je duga i bit će vremena za popravak. S prvom vožnjom nisam nezadovoljan, ali greška u drugoj se nije smjela dogoditi. Ipak, mogu reći da nije loše skupljati bodove u svim disciplinama i to je sigurno odličan rezultat dosadašnjeg dijela sezone", kazao je Kostelić. Preostala dva hrvatska predstavnika nisu izborila drugu vožnju. Dalibor Šamšal nije završio utrku, a Natko Zrnčić Dim je zauzeo 47. mjesto. Već u prvoj vožnji iz utrke su ispala velika slalomska imena kao što su Francuzi Jean Baptiste Grange i Julien Lizeroux, Austrijanci Reinfred Herbst i Manfred Pranger, te Talijan Giuliano Razzoli. U ukupnom poretku vodi Svindal sa 236 bodova, a Kostelić je na 9. mjestu sa 155 bodova.

ST. MORITZ

Francuska skijašica Tessa Worley pobijedila je u današnjem veleslalomu Svjetskog kupa u St. Moritzu. Drugo mjesto osvojila je Finkinja Tanja Poutiainen (+0,01), a treća je bila Slovenka Tina Maze (+0,31). Hrvatska nije imala predstavnica u današnjem veleslalomu. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Nijemica Maria Riesch sa 526 bodova, a slijedi Amerikanka Lindsey Vonn sa 381 bodom.

RIM

Lider talijanskog nogometnog prvenstva Milan rutinski je odradio gostovanje u Bologni pobijedivši 3:0. Golove za "Rossonere" zabili su Kevin Prince Boateng (9), Robinho (35) i Zlatan Ibrahimović (60). Marco Di Vaio je imao priliku ublažiti poraz, no u 78. minuti je promašio jedanaesterac.Pobjedu je ostvarila i Roma koja je u Rimu slavila protiv već polako otpisanog Barija 1:0. Gol odluke zabio je Juan u 30. minuti. I na toj utakmici gledatelji su vidjeli promašeni jedanaesterac, a neuspješan je bio Francesco Totti u 20. minuti.Aktualni prvak Inter je odgodio utakmicu protiv Cesene zbog sudjelovanja na klupskom prvenstvu svijeta u Abu Dhabiju. Na ljestvici vodi Milan sa 36 bodova, na drugom mjestu je Lazio sa šest bodova i utakmicom manje, dok je treći Napoli sa također 30 bodova. Na začelju je Bari sa deset bodova.

REZULTATI:

Roma - Bari 1:0 (Juan 30)

Brescia - Sampdoria 1:0 (Cordo 14)

Cagliari - Catania 3:0 (Nene 11, 27, 71)

Lecce - Chievo 3:2 (Ofere 16, Piatti 45+1, 69 / Bogliacino 55, Mandelli 90+3)

Bologna - Milan 0:3 (Boateng 9, Robinho 35, Ibrahimović 60)

Juventus - Lazio - večeras

Igrano u subotu:

Genoa - Napoli 0:1 (Hamšik 25)

Palermo - Parma 3:1 (Pinilla 51, Miccoli 61, Zaccardo 89-autogol/ Lucarelli 7)

Udinese - Fiorentina 2:1 (Armero 63, Di Natale 80 / Santana 31)

PARIZ

U 17. kolu Francuske lige Lyon je kod kuće slavio protiv Toulousea s 2:0, a cijelu utakmicu je za domaćine odigrao Dejan Lovren. U drugom dvoboju Saint-Etienne je slavio kod Monaca 2:0.

Monaco 0

Saint-Etienne 2 Batlles (20), Sako (78)

---

Lyon 2 Lisandro Lopez (5), B. Gomis (35)

Toulouse 0

ZADAR

U susretu 11. kola regionalne košarkaške NLB lige Zadar je u dvorani na Višnjiku pobijedio Partizan 91:88 i upisao tek treću pobjedu ove sezone. Marko Car sa 27 i Ive Ivanov s 23 koša predvodili su Zadar, dok je James Gist s 21 košem bio najefikasniji u redovima beogradskog sastava.Zadar je već u prvoj trećini imao 10 koševa viška, a kasnije je u nekoliko navrata imao i +19. Međutim, Partizan je uspio smanjiti veliki zaostatak i umalo prirediti veliki preokret. Ovom pobjedom Zadar je prepustio začelje ljestvice Crvenoj zvezdi. U vodstvu je Krka (18) ispred Budućnosti (18) i Union Olimpije (18).

MADRID

Rezultati 15. kola Španjolske lige:

Sporting Gijon 1 Eguren (81)

Levante 1 Caicedo (73)

Hercules 4 Trezeguet (67), Drenthe (69-11m), A. Paz (73), K. Femenia (82)

Malaga 1 S. Fernandez (12)

Athletic Bilbao 2 F. Llorente (74), David Lopez (79)

Espanyol 1 Osvaldo (33)

Mallorca 0

Racing Santander 1 Serrano (90+1)

LONDON

U derbiju 17. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham i Chelsea su na stadionu White Hart Lane pred 35.400 gledatelja odigrali bez pobjednika 1:1 nakon što je Didier Drogba u sudačkoj nadoknadi utakmice promašio jedanaesterac.Tottenham je poveo golom Romana Pavljučenka u 15. minuti, a izjednačio je Drogba u 70. minuti. U sudačkoj nadoknadi Drogba je imao priliku donijeti "Bluesima" sva tri boda, no njegov udarac s bijele točke je sjajno zaustavio vratar Spursa Heurelho Gomes.

Od četvorice hrvatskih igrača u Tottenhamu zaigrao je samo Luka Modrić koji je na terenu proveo cijeli susret. Vedran Ćorluka je bio na klupi za pričuve, dok Niko Kranjčar i Stipe Pletiksoa nisu konkurirali za utakmicu.U ranije odigranom susretu Bolton je pobijedio Blackburn 2:1. Golove za domaći sastav zabili su Fabrice Muamba (65) i Stuart Holdenm 88), dok je strijelac za Roverse bio Mame Biram Diouf (87). Bolton je došao do pobjede premda je od 56. minute igrao bez isključenog Marka Dabiesa. Ivan Klasnić nije igrao za Bolton, baš kao niti Nikola Kalinić za goste.Wolverhampton je golom Stephena Hunta u 45. minuti pobijedio Birmingham City.Na ljestvici vode Arsenal i Manchester City sa po 32 boda, dok Manchester United i Chelsea imaju po jedan bod manje. Tottenham je peti sa 27 bodova.

ZAGREB

U susretu 27. kola EBEL lige u hokeju na ledu Medveščak je u Ledenoj dvorani Doma sportova pred 6.500 gledatelja izgubio od Villacha 1:4 (0:1, 0:1, 1:2).Strijelac jedinog gola za hrvatsku momčad bio je Jamie Rivers (50:24), dok su golove za goste zabili Derek Damon (19:55), Joshua Langfeld (21:44), Christof Martinz (42:59) i Jonathan Ferland (54:35).Bio je to 16. poraz 'medvjeda' ove sezone, treći u zadnja četiri kola, te drugi od Villacha ove sezone.

BERLIN

Nogometaši Schalke slavili su u dvoboju 16. kola Bundeslige kod Mainza s 1:0, a cijelu utakmicu je za goste odigrao Ivan Rakitić. Schalke se pobjedom pomakao iz zone ispadanja, a jedini pogodak zabio je Jefferson Farfan u 30. minuti. Obje momčadi su promašile kaznene udarce - prvo Klaas Jan Huntelaar u 9. minuti, a potom u 73. za domaćine Andre Schuerrle. U drugoj utakmici Freiburg je s 3:0 slavio kod kuće protiv posljednjeplasirane Borussije Moenchengladbach.

Freiburg 3 Cissé (19, 59), Barth (41)

Borussia Mönchengladbach 0

---

Mainz 0

Schalke 1 Farfan (30)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙