FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: macu
ZAGREB, 7. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - U zagrebačkoj Klinici "Fran Mihaljević" jučer je umro 53-godišnjak iz Zagreba zaražen virusom H1N1, izjavio je sinoć primarijus Tomislav Maretić. Pacijent je sa simptomima teškog disanja, bolovima u mišićima i drugim simptomima gripe primljen 3. siječnja. To je druga osoba umrla od svinjske gripe ove sezone. Maretić je rekao kako je u Klinici "Fran Mihaljević" na liječenju 48 pacijenata sa simptomima gripe, a od toga u jedinici intenzivnog liječenja njih petero. Napomenuo je kako je ambulanta Klinike posljednjih dana puna bolesnicima koji traže pomoć. U srijedu je bilo više od 200 pacijenata, od kojih je njih više od sto imalo simptome gripe.

ZAGREB - Pet i pol godišnja djevojčica zadobila je opekline prvog i drugog stupnja obje šake u srijedu popodne u tramvaju broj 4, na uglu Draškovićeve i Vlaške ulice u Zagrebu, rečeno je sinoć u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Djevojčica je zbog toga zadržana na promatranju u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. U policiji je rečeno kako im je događaj prijavio otac djevojčice, ali da još nemaju detaljnijih podataka o tom događaju. U bolnici su potvrdili da su primili djevojčicu te da je promatraju pedijatri, ali nisu htjeli reći u kakvom je zdravstvenom stanju. Glasnogovornik Zagrebačkoga električnog tramvaja (ZET) Tomislav Jurić izjavio je da može potvrditi da je otac djevojčice prijavio incident koji se dogodio u srijedu oko 16 sati u Draškovićevoj ulici u tramvaju 4, starije češke proizvodnje. Po podatcima kojima raspolažu u ZET-u, otac s djevojčicom prešao je iz drugih u prva kola te vozačici prijavio slučaj. "Poštujući naše interne upute vozačica je izvijestila nadležne službe, a tramvaj je odmah povučen iz prometa", rekao je Jurić. Po riječima očevidaca djevojčica je zadobila opekline od strujnog udara, nakon što je stavila ruke između dvaju sjedala.

VARAŽDIN - Župnik iz Jalžabeta velečasni Josip Vidović na Sveta tri kralja nije mogao služiti podnevnu misu u ckrvi u Jakopovcu, nedaleko Varaždina, jer je naišao na zaključana vrata tamošnje crkve. Vrata su zaključali mještani sela Jakopovec i Kaštelanec, izrazivši time svoj prosvjed protiv izdvajanja tih mjesta iz topličke župe i pripojenja župi Jalžabet, što je, odlukom varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, stupilo na snagu 1. siječnja ove godine. Kod Društvenog doma u Jakopovcu, pored crkve, okupilo se oko stopedeset ljudi, kojima je jalžabetski župnik rekao da odlazi, budući da mu je onemogućeno služenje mise te da iz sigurnosnih razloga, neće biti blagoslova obitelji. Na mjestu događaja izišla je policija, koja nije intervenirala, jer nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

ZAGREB - Pljačkaš pošte u zagrebačkoj Savskoj ulici uhićen je u srijedu na krovu obližnje kuće, a pronađen je i plijen, novac i telefonske kartice, ukupno "težak" 20-tak tisuća kuna, izvijestila je jučer zagrebačka policija. Oko 19,10 sati 32-godišnjak, maskiran kapom i šalom, ušao je u poslovnicu pošte te, zaprijetivši nožem zaštitaru "Sokol Marića" i zaposlenicima - dvjema ženama i jedom muškarcu - zatražio da mu predaju novac i telefonske kartice. Oni su to i učinili, nakon čega je pljačkaš otišao. Policija ga je nedugo potom pronašla na krovu obližnje kuće, gdje se popeo stubištem, a tamo je pronašla i nož te plijen, dio u džepu jakne i dio u kanti koju je našao na krovu. Uhićen je i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

SPLIT - Skupina od 63 planinara iz Splita, Kaštela, Omiša i Trogira jučer se popela na 1044 metara visoko Debelo brdo na Mosoru, gdje su nazdravili 2011. godini šampanjcem koji je ondje stajao godinu dana zakopan u zemlji. Tradicionalno uspinjanje na Debelo brdo planinari na Sveta tri kralja organiziraju dvadeset i drugu godinu, izjavila je Sonja Nikolin, voditeljica današnjeg uspona na Mosor. Dodala je kako su prije povratka zakopali novih pet boca šampanjca s kojima će nazdraviti iduće godine.

ZAGREB - Zagreb se našao među 20 turističkih destinacija u svijetu koje za 2011. godinu predlaže web portal britanskog dnevnika The Daily Telegraph. Hrvatsku metropolu opisuju kao Beč u malom, te ističu da dolaskom niskobudžetne kompanije Easyjet od veljače u zagrebačku Zračnu luku, Zagreb postaje još privlačnijim odredištem. Na popisu poželjnih i preporučenih destinacija našao se u društvu Londona, austrijskih Alpa, Stockholma, Firence, Shri Lanke, New Zelanda, Perua, Zimbabwea, Stratforda, Tallinna, Turkua.

(Hina) xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙