FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 27. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB

Sudski ovršitelj i policajci ušli su jutros u dvorište vile obitelji bivšeg premijera Ive Sanadera u Kozarčevoj ulici iz koje bi trebali privremeno oduzeti kolekciju umjetnina. Pred vilom u Kozarčevoj oko 9 sati pojavio se bijeli kombi "iveco", nakon čega je nekoliko muškaraca u civilu desetak minuta zvonilo na ulazna vrata, no nitko nije otvorio, iako je nekoliko minuta ranije u zgradi gorjelo svjetlo. Kombi je potom otišao te se nakon 20-ak minuta vratio u pratnji osobnog automobila iz kojeg su izašli policajci u civilu. Ovoga puta desetak osoba, među kojima je i sudski ovršitelj, ušlo je u dvorište vile, no do 10,15 sati još uvijek nisu počeli iznositi umjetnine. Zapljenu vrijednih umjetnina na zahtjev USKOK-a odobrio je zagrebački Županijski sud koji je prije desetak dana blokirao imovinu bivšeg premijera i njegove uže obitelji, među ostalim i nekoliko bankovnih računa u Hrvatskoj. Umjetnine će biti privremeno oduzete kao jamčevina da će se država moći naplatiti ako se u sudskom postupku pravomoćno dokaže krivnja bivšeg premijera, osumnjičenog za zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a i Diokija te udruživanja s ostalim osumnjičenima u izvlačenju novca iz ministarstava i državnih tvrtki preko marketinške agenicje "Fimi media", po kojoj je korupcijska afera i dobila ime. Mediji nagađaju da bivši premijer ima vrijednu kolekciju umjetnina, uglavnom slika hrvatskih autora te da će mu privremeno biti oduzeto više od stotinu umjetničkih djela.

ZAGREB

Vodostaj Neretve na dionici Opuzen-Metković opada, stanje na slivu se smiruje, a dotok iz hidroelektrane Mostar smanjen je, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Na nebranjenim područjima grada Metkovića, uz desnu obalu Neretve, poplavne vode su jučer ušle su u prostore okućnica i kuća na nižem područjima. Na snazi su i dalje redovne mjere obrane od poplava, a iz predostrožnosti su nadležne službe i stožeri u stanju pripravnosti. Vodostaj Neretve je tijekom 25. i 26. prosinca varirao, a tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je opadanje vodostaja kod Metkovića, Opuzena i na vodomjeru More. U jutrošnjem izvješću, Državna uprava za zaštitu i spašavanje navodi da su vodostaji rijeke Save nizvodno od Zagreba do Mačkovca u blagom porastu. Za dionice mjerodavnog vodomjera Sava Dubrovčak, Sava Rugvica, Sava Jasenovac i Trebež retencija na snazi su redovne mjere obrane od poplava.

ZAGREB

Nepoznata osoba bacila je noćas oko 2,30 sati bombu na terasu kafića u Španskom, pri čemu nitko nije ozlijeđen, iako je u kafiću bilo 30-ak gostiju, doznaje se u zagrebačkoj policiji. U eksploziji je oštećen kafić u Ulici Dobriše Cesarića u vlasništvu 42-godišnjakinje, obližnji frizerski salon i trgovina glazbenom opremom. Za nepoznatim bombašem se traga. Za sada ga se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

ŠIBENIK

Vandali su tijekom noći s Badnjaka na Božić u Šibeniku i ove godine devastirali šibenske jaslice koje je Grad Šibenik, kao simbol mira obitelji i božićnog ozračja, postavio na trgu Medulić u povodu božićnih blagdana, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. U noćnim satima policiji još uvijek nepoznate osobe najprije su iz gradskih jaslica ukrali malog Isusa, a potom su pobacali figure Josipa i Marije i životinje napravljene od stiropora. Sve figure, osim malog Isusa, vraćene su na mjesto, a policija štetu procjenjuje na 200 kuna. Sličan incident u Šibeniku se dogodio i prošle godine, kada su nepoznate osobe za Badnjak iz jaslica koje su bile postavljene pored šibenske katedrale sv. Jakova, ukrali figuru malog Isusa. Jaslice je i ove godine, kao i lani, Šibeniku poklonio Vodičanin Josip Mateša.

DUBROVNIK

Jaki jugo nanio je veće količine plastičnog otpada, najviše boca, u dubrovački stari porat. Dio tog otpada našao se i na gradskim plažama Banje i Sveti Jakov. Očekuje se da će komunalne službe danas ukloniti plastične boce i ostali otpad.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙