FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 24. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić večeras je vjernicima i ljudima dobre volje čestitao Božić poželjevši da im ovo blagdansko vrijeme, usred nesigurnosti i poteškoća sadašnjosti, podari sabranost i radost, za doticaj s dobrotom Boga, a time i novu odvažnost za daljnji hod u životu. U ovim božićnim danima, neka duhovna toplina ulazi u naše kuće, poručio je kardinal u čestitki upućenoj posredstvom elektroničkih medija gledateljima i slušateljima u domovini i inozemstvu. Istaknuo je da je Božić blagdan Božje ljubavi kako se nitko ne bi osjećao sam, napušen, nesretan te da je Božić blagdan za sve, radost za sve, sloboda za sve, mir za sve.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je predsjednici Vlade Jadranki Kosor i Vladi RH božićne i novogodišnje blagdane, zahvalivši na čestitkama koje mu je u prigodi Božića i Nove godine uputila premijerka. U čestitki joj je kardinal izrazio poštovanje za napore što ih, zajedno s Vladom, ulaže za učvršćivanje položaja Hrvatske u odnosu prema Europskoj uniji te za nastojanja oko jačanja demokratskog, socijalnog, pravnog i kulturnog života domovine.

ZAGREB - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor odobrila je humanitarni let vladinog zrakoplova na relaciji Zagreb – Dubrovnik – Zagreb kojim će biti prevezen pacijent s prijelomom kralježnice u vratnom predjelu opasnim po život. Po dolasku u Zagreb pacijent će biti podvrgnut operativnom zahvatu u Klinici za traumatologiju, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

ZAGREB - Na tradicionalnoj "Gradonačelnikovoj božićnoj humanitarnoj kavici", koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić organizirao danas u Gradskoj kavani s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i ravnateljicom Jelenom Lončar, prikupljena je 131.000 kuna za kupnju kombija kojim će se djeca s teškoćama u razvoju iz Caritasova doma u Brezovici prevoziti u specijalne škole u Zagreb. Istodobno su u prostorijama gradskoga SDP-a na tradicionalnoj dobrotvornoj "Božićnoj kavi" članovi stranke prikupljali novac za Caritas. Akciji su se odazvali predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, a prikupljeno je 19.430 kuna.

SPLIT - Policija je protiv 62-godišnjeg predsjednika uprave Croduxa, tvrtke koja se bavi prodajom ukapljenog naftnog plina, podnijela kaznene prijave za obmanu kupaca, nedozvoljenu trgovinu, povrede prava industrijskog vlasništva i neovlaštenu uporabu tuđe tvrtke zbog neovlaštenog korištenja i isporuke boca obilježenih zaštićenim žigom Pro plina. Policija ga sumnjiči da je od 23. srpnja do 16. kolovoza ove godine, na prodajnim mjestima u Kaštelima, Splitu i Dugopolju (OMV-ovim benzinskim crpkama), stavio u promet plinske boce sa žigom Pro plina, kojeg je zaštitila INA, a bez Ininog odobrenja. Policiji ga je prijavio direktor službe internih istraga INA-e.

LABIN -Jedna je osoba poginula u teškoj prometnoj nesreći koja se prijepodne dogodila na cesti Vozilići-Pazin, u blizini mjesta Čambarelića, izvijestila je danas istarska policija. Nesreća se dogodila kada je dostavno vozilo prešlo na suprotni vozni trak izlazeći iz zavoja te se izravno sudarilo s osobnim automobilom polom koji je dolazio iz suprotnog smjera. Teško ozlijeđeni vozač pola umro je na putu prema bolnici, a u sudaru je lakše ozlijeđeno nekoliko osoba.

KOPRIVNICA - Putnica M. M. (1968.) u osobnom automobilu virovitičkih registarskih oznaka poginula je kad je vozač tog vozila zbog neprilagođene brzine u naselju Hampovici prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se teretnim vozilom s prikolicom osječkih registarskih oznaka, priopćila je koprivničko-križevačka Policijska uprava (PU). Putnica u osobnom automobilu poginula je na mjestu nesreće, a vozač je zadobio lake ozljede. Ni jedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

DUBROVNIK - U prometnoj nesreći koja se večeras dogodila na državnoj cesti D8, iza Dubrovnika poginuo je stariji muškarac, prve su informacije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske o toj nesreći. Očevid je u tijeku.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙