FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je sinoć u Dnevniku 3 HTV-a da ne može potvrditi ni demantirati da je u tijeku obrada u slučajevima uhićenja zbog premlaćivanja poznatih osoba, među kojima i novinara Dušana Miljuša, o čemu su neslužbeno izvijestili brojni mediji, ali je rekao da će policija "vrlo skoro" objaviti o čemu se radi. Borovec je rekao da je danas medijima samo mogao potvrditi da je u tijeku velika policijska akcija te je zamolio javnost da se strpi nekoliko narednih sati jer je od interesa javnosti važniji interes da policija otkrije počinitelje teških kaznenih djela. "Mi ćemo vrlo skoro, onog trenutka kada nećemo time ugroziti tijek kriminalističkog istraživanja objaviti o čemu se točno radi", rekao je Borovec. Dodao je da je policija čitavo vrijeme radila na razrješenju slučaja premlaćivanja novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša i izrazio uvjerenje da će u konačnici kod tog slučaja imati pozitivnih rezultata. U jučerašnjoj pljački poslovnice Volksbanke u Zagrebu u kojoj je još uvijek nepoznati razbojnik ubio zaštitara pričinjena je šteta od 200.000 kuna, rekao je Borovec, koji očekuje da će im fotografije razbojnika pomoći da vrlo brzo dođu do njega. Policija je pronašla i niz tragova koji će nakon pronalaska razbojnika pomoći u dokazivanju kaznenog djela. Pretpostavlja da se ne radi o vještoj osobi i profesionalcu i da je smrt zaštitara posljedica gubitka kontrole i panike počinitelja.

ZAGREB

U akciji policije koja je danas sa specijalnim snagama blokirala zagrebačku Knežiju uhićeno je, objavili su večeras hrvatski mediji, nekoliko osoba povezanih s napadima na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca iz 2008., no u policiji se, osim izjave da je akcija u tijeku, ni jedan drugi podatak o tom slučaju danas nije mogao dobiti. "Ne mogu komentirati napise u medijima, policija će se oglasiti kad bude gotovo", rekao je kratko Hini glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Ostalo je tako zasad nepotvrđeno je li policija nakon 2,5 godine riješila slučaj brutalnog premlaćivanja novinara Dušana Miljuša koji je godinama pisao o kriminalu kao i slučaj premlaćivanja Josipa Galinca. Miljuša su palicama 2. lipnja 2008. ispred njegovog doma premlatila dvojica napadača, a Galinac je pretučen metalnim palicama 17. rujna iste godine. Mediji navode da je uhićeno više osoba koje se povezuje s premlaćivanjima poznatih osoba i da je među njima Đorđe Vuletić optužen u slučaju zločinačke organizacije i bivši policajac.

PULA

Tridesettrogodišnji Puljanin koji je jučer ranjen iz pištolja u Puli, pušten je danas poslijepodne iz pulske Opće bolnice te je odmah uhićen i priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Nakon saslušanja sutkinja Županijskog suda u Puli Sena Midžić Putigna pustila ga je da se brani sa slobode. Istarska policija je priopćila je da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila osnovanu sumnju da je 32-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom time što je jučer oko 12 sati u Puli u blizini Mornaričkog parka na stubištu zgrade pucao iz pištolja kojeg je ilegalno posjedovao pri čemu si je nanio prostrijelnu ranu trbuha. U priopćenju se ne spominju motivi pucnjave niti je li bilo drugih sudionika.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙