FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 16. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader danas je u austrijskom pritvoru potpisao punomoć zagrebačkom odvjetniku Goranu Suiću koji će ga zastupati u istragama koje se protiv Sanadera vode u Hrvatskoj. Suić je Hini izjavio da je Sanadera danas posjetio u pritvoru u Salzburgu gdje mu je potpisao punomoć za zastupanje u uskočkim istragama o izvlačenju novca preko tvrtke "Fimi media" i nezakonitom poslovanju HEP-a i Diokija. "Punomoć ćemo sutra prijaviti na Županijskom sudu u Zagrebu", kazao je Suić. Dodao je da će se u obranu bivšeg premijera uključiti još neke kolege, među kojima i odvjetnik Ivan Lovrić. Na pitanje kada će otići u USKOK kako bi proučio istražni spis protiv Sanadera Suić je kazao da je o tome prerano govoriti te da će to "najvjerojatnije učiniti kolega Lovrić". Suić je kazao da se Sanader u pritvoru u Salzburgu dobro osjeća te da nema primjedbe na zatvorski tretman.

ZAGREB - Član uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Josip Sapunar poslijepodne je pušten iz zatvora u Remetincu u kojem je bio mjesec dana, odnosno od uhićenja u aferi "Fimi media". Sapunar je iz Remetinca izašao oko 16 sati, a na slobodi ga je dočekao odvjetnik Veljko Miljević, koji je ranije izjavio da je Sapunar iznosio obranu pred USKOK-ovim istražiteljima i priznao nedjelo koje mu se stavlja na teret. Odlukom suca istrage Krešimira Devčića u istražnom su zatvoru ostala preostala trojica HAC-ovih čelnika osumnjičenih da su iz te javne tvrtke preko marketinške agencije "Fimi media" izvukli 26 milijuna kuna.

ZAGREB - Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić primio je danas državno izaslanstvo Gruzije s gruzijskim ministrom vanjskih poslova Grigolom Vashadzeom na čelu, a tom su prigodom dvojica ministara potpisala Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Gruzije o kulturnoj suradnji. Ugovor je potpisan kako bi se potaknula kontinuirana suradnja i izravni kontakti umjetnika, udruga i kulturnih ustanova dviju zemalja, a njime je predviđena suradnja u kulturi i umjetnosti te književnosti, suradnja arhiva i muzeja, glazbe i kazališta te likovnih umjetnosti i suradnja u zaštiti kulturne baštine, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

ZAGREB - Institut hrvatske glazbe, Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika danas su u otvorenom pismu HDZ-u i HDZ-ovim zastupnicima u Hrvatskom saboru izrazili prosvjed što su promijenili prijedlog Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), ocijenivši da su se vodili prvenstveno stranačkim, a ne nacionalnim interesima i interesom javnosti, a opravdanje da su na ustupke pristali zbog konsenzusa sa saborskom manjinom, smatraju prozirnim. "Ograničavanjem prava reklamiranja, kao i još nekim intervencijama raznih lobističkih grupa uvedenim u zakon amandmanima u posljednji trenutak, ugrožena je financijska stabilnost HRT-a, pri čemu je posve jasno da će se manjak sredstava prvenstveno odraziti na broj i kvalitetu programa vezanih uz umjetnost, kulturu, znanost i obrazovanje kojima se komercijalne televizije uopće ne bave", upozoravaju iz Instituta hrvatske glazbe i navode da je takvo pogodovanje komercijalnim televizijama "neshvatljivo" te da nije postojao niti jedan opravdan razlog da se pravila mjenjaju na štetu jedinog medija koji ima zakonsku obvezu investirati u hrvatsku nacionalnu produkciju, brinuti se za nacionalnu kulturu i jezik.

ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu izrekao je privremenu mjeru kojom se zabranjuje prikazivanje emisije "Latinica" pod nazivom "Zločini u privatizaciji ne zastarijevaju", izvijestila je danas Služba za odnose s javnošću HRT-a. Naime, ističe se u priopćenju, ogranak Hrvatskoga novinarskog društva (HND) pri HTV-u spomenutu je emisiju namjeravao prikazati danas u prostorijama HND-a u Zagrebu na okruglome stolu pod nazivom "HRT cenzurirano". Njezino prikazivanje u cjelini ili bilo kojega njezina pojedinačnog dijela značilo bi povredu autorskih prava koja pripadaju HRT-u, zbog čega je i izdana sudska zabrana, ističe se u priopćenju.

SPLIT - Pripadnici flotile Hrvatske ratne mornarice (HRM) danas su u Domu Hrvatske vojske u Poljudu uručili ček od 12.330 kuna Udruzi oboljelih i liječenih od malignih bolesti "Sanus", priopćio je Ured za informiranje HRM-a. Pripadnici flotile HRM-a prikupili su novac u akciji solidariziranja sa "Sanusom", udrugom koja okuplja 130 obitelji djece oboljele ili liječene od malignih bolesti, navodi se u priopćenju.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙