FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović uputio je danas u povodu Božića i Nove 2011. godine čestitku pripadnicima Oružanih snaga koji su u mirovnim misijama i operacijama. "Svima vama koji ste u ovo blagdansko vrijeme izvan Domovine, odvojeni od svojih obitelji radi obavljanja izuzetno zahtjevnih zadaća uspostave i očuvanja mira, s osobitim ponosom i divljenjem želim i ovom prilikom iskazati zahvalnost i poštovanje vašem radu. Profesionalnost, predanost i odlučnost hrvatskog vojnika da pomogne u uspostavi boljeg i sigurnijeg sutra tisućama kilometara dalje od svog doma, odlike su po kojima se Republika Hrvatska prepoznaje među svojim partnerima i saveznicima. Vaše sudjelovanje u mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta pod okriljem Ujedinjenih naroda, Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije garancija su naše sigurnosti. Nove prijetnje svjetskoj sigurnosti i nekonvencionalne ugroze čine vaš posao zahtjevnijim i opasnijim. Svojim sudjelovanjem u misijama i operacijama odgovora na krize i uspostave mira te dokazanom solidarnošću i upornošću služite na čast Oružanim snagama, svojoj Domovini i međunarodnoj organizaciji pod čijim okriljem služite", stoji u čestitki predsjednika Republike Ive Josipovića.

KARLOVAC - Ponuđenu ostavku predsjednika karlovačke gradske mladeži HDZ-a Matije Perkovića jednoglasno je sinoć prihvatilo Predsjedništvo Gradske organizacije HDZ-a Karlovac, priopćeno je jutros iz stranke. U priopćenju s potpisom predsjednika gradske organizacije Damira Jelića piše da je Perkovićeva ostavka podnijeta kao "moralna reakcija na nedavne nemile događaje u kojima je sudjelovala nekolicina sad već bivših članova Mladeži HDZ-a". Jelić se priopćenjem ispričao svima koji su zbog tog događaja "na bilo koji način pogođeni", te izrazio nadu da će ovakav stav Predsjedništva biti ostalim članovima mladeži podstrek "da nastave i dalje raditi za dobrobit svoje stranke i grada Karlovca". Trojica sada već bivših članova Mladeži HDZ-a Danijel Trupković, Vladimir Vogrinc i Željko Goršić u 30-dnevnom su pritvoru zbog istrage o dovođenju u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nasilničkog ponašanja i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede jednome mladiću u karlovačkom kafiću.

VARAŽDIN - Zbog obilnih kiša i snijega u protekla dva mjeseca, nastalo je deset novih klizišta sa štetom oko dva i pol milijuna kuna na području općine Bednja, pa je varaždinski župan Predrag Štromar danas proglasio elementarnu nepogodu. Klizišta su izazvala uništavanje lokalnih i županijskih cesta, a postoji i prijetnja urušavanja stambenih objekata i gospodarskih zgrada, rekao je župan Štromar. Općinsko je povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda 14. prosinca procijenilo, a Županijsko povjerenstvo prije dva dana potvrdilo, da će za sanaciju klizišta biti potrebno dva i pol milijuna kuna. Za hitnu sanaciju prohodnosti putova potrebno je 200.000 kuna. Od Vlade će se tražiti hitna pomoć za najugroženija mjesta na kojima je onemogućeno normalno kretanje i život stanovništva, najavio je Štromar. U općini Bednja, prije ovih zadnjih, evidentirana su 64 klizišta koja su djelom sanirana u ovoj godini sa 16 milijuna kuna iz državnog i općinskog proračuna.

ZAGREB - Zagrebačka policija primila je desetak telefonskih poziva građana i više mailova s informacijama o mogućem identitetu razbojnika koji je jučer opljačkao Volksbanku u Dubravi i ubio zaštitara, no potraga za ubojicom još nije dala rezultata. Policijska glasnogovornica Jelena Bikić izvijestila je danas da se provjeravaju informacije koje su dobili od građana, ali da za sada pljačkaš ubojica još nije uhićen niti je utvrđen njegov identitet. Ponovno je pozvala građane koji bi mogli imati saznanja o počinitelju da se jave policiji koja im garantira anonimnost. Odbjegli razbojnik biti će kazneno prijavljen za teško ubojstvo 49-godišnjeg zaštitara tvrtke Sokol Marić i razbojništvo. Prijeti mu kazna dugotrajnog zatvora. Iz poslovnice Volksbanke nepoznati pljačkaš odnio je nekoliko stotina tisuća kuna. Prema opisu koji je dala policija, razbojnik je star oko 40 godina, visok 175 centimetara, ima izrazito ispijeno lice, izražene podočnjake i šiljasti nos. U vrijeme pljačke bio je neobrijan, na glavi je imao šarenu vunenu kapu, a na rukama crne rukavice.

OSIJEK - Službenici osječko-baranjske policijske uprave jučer popodne su u Punitovcima, kod Đakova, pretražili dvije kuće, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedopuštene trgovine, cigaretama, a protiv jedne osobe podnesena je kaznena prijava, izvijestila je danas ova PU. Temeljem sudskog naloga pretražena je kuća 61-godišnjakinje u Punitovcima, a tom prilikom pronađeno je te oduzeto 90 kutija cigareta bez odgovarajućih zaštitnih markica. Istoga dana policajci su pretražili i kuću 39-godišnjaka u Punitovcima, u kojoj je pronađeno i oduzeto čak 1400 kutija cigareta, kao i veća novčana svota. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 39-godišnjaka je podnesena kaznena prijava za nedozvoljenu trgovinu.

SLAVONSKI BROD - Tridesetogodišnji G.S. iz mjesta Novi Varoš preminuo je noćas u Općoj bolnici u Novoj Gradiški od posljedica ozljeda koja mu je najvjerojatnije nožem zadao 47-godišnji N.Č. iz mjesta Prvča. Tragičnom događaju prethodio je sukob dvojice muškaraca u Gupčevoj ulici u Novoj Gradiški četrdesetak minuta iza ponoći. Na dugom kraju županije pak u mjestu Gundinci u požaru osobnog automobila koji se dogodio oko 2,30 sati smrtno je stradala jedna osoba. Pretpostavlja se kako je riječ o vlasniku automobila. Do požara je došlo zbog neispravnog dovoda goriva. Više detalja o tragičnim događajima znat će se nakon obdukcije.

ZAGREB - Jučer oko 23,35 sati u mjestu Balinci, dogodila se prometna nesreća u kojoj su do neprepoznatljivosti izgorjeli osobni automobil i vozač, izvijestila je jutros virovitičko-podravska policija. Nesreća se dogodila kada je najvjerovatnije 46-godišnji vlasnik vozila upravljao osobnim automobilom i kretao se mjestom Balinci u pravcu mjesta Četekovac, te je izlaskom iz blagog zavoja u desno uslijed neprilagođene brzine vozilom prešao preko cijele širine kolnika, zahvatio bankinu i prednjim dijelom vozila udario u betonski rub mosta i metalnu zaštitnu ogradu potoka. Automobil je sletio u putni kanal, prevrnuo na krov te zapalio. Vozilo i vozač su izgorjeli do neprepoznatljivosti. Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Virovitica gdje će biti izvršena obdukcija, utvrđen uzrok smrti i točan identitet vozača.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙