FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FOKUSU (1): azijski ulagači oprezni, dolar oslabio

Autor: neba
TOKYO, 17. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Na azijskim se burzama i danas trguje oprezno, unatoč ohrabrujućim vijestima iz SAD-a, dok je dolar blago oslabio, što je posljedica pada prinosa na američke državne obveznice.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ostao gotovo nepromijenjen, dok su u Šangaju, Hong Kongu i Australiji cijene dionica oslabile oko 0,3 posto.

U Singapuru i Južnoj Koreji burzovni su indeksi porasli 0,1, odnosno 0,8 posto, a MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u 7,30 sati u plusu 0,35 posto, nakon dva dana pada.

Unatoč jučerašnjem rastu cijena dionica na Wall Streetu, potaknutom dobrim makroekonomskim podacima i ohrabrujućim prognozama FedExa za iduću godinu, na azijskim se burzama jutros trguje oprezno.

Posljednjih su tjedana cijene azijskih dionica rasle, pa ulagači nisu sigurni ima li još prostora za uspon do kraja godine, kažu analitičari.

Na valutnim je, pak, tržištima dolar jutros oslabio, što je ponajviše posljedica pada prinosa na američke državne obveznice. Nakon što su u srijedu dosegnuli 3,57 posto, najvišu razinu u 7 mjeseci, jutros se prinosi na 10-godišnje trezorske obveznice kreću oko 3,45 posto.

Zbog toga je dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na šest najvažnijih svjetskih valuta, oslabio 0,2 posto.

Pritom je tečaj eura prema američkoj valuti porastao s jučerašnjih 1,3230 na 1,3290 dolara.

U odnosu na japansku valutu, cijena dolara pala je s jučerašnjih 84,20 na 83,90 jena.

Tečaj eura kreće se, pak, oko 111,70 jena, dok je jučer u ovo doba iznosio 111,40 jena.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙