FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 4. prosinca 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

BERLIN - Zabrinut zbog nesnosnih vrućina koje tijekom lipnja i srpnja vladaju u Kataru njemačka nogometna legenda i član Izvršnog odbora Fife Franz Beckenbauer smara kako bi se svjetsko prvenstvo 2022. godine trebao održati u siječnju i veljači. World Cup se tradicionalno održava u ljetnim mjesecima, no tada se u Dohi i ostalim katarskim gradovima temperature penju i do 50 stupnjeva Celzijusa. Domaćin je obećao klimatizirane stadione, trening centre i navijačke parkove gdje će temperatura biti 27 stupnjeva Celzijusa, no Beckenbauer je mišljenja kako treba pronaći alternativno rješenje. "Moramo razmisliti o nekoj drugoj soluciji. Tijekom siječnja i veljače temperature u toj zemlji su idealnih 25, 26 stupnjeva. Vjerujem kako bi se i vodeće europske lige tome prilagodile," poručio je Beckenbauer u razgovoru za njemački Bild.

NEW YORK - Vodeća momčad Istočne konferencije NBA lige Boston Celtic ubilježila je i šestu uzastopnu pobjedu, te 15. ove sezone. Posljednja 'žrtva' Celticsa bili su Chicago Bullsi koji su izgubili 92:104. Boston je stigao do pobjede zahvaljujući sjajnoj večeri prve petorke koja je zabila 77 koševa. Svih pet 'startera' imalo je dvoznamenkasti broj koševa, a najviše su zabili Kevin Garnett (20 koševa, 17 skokova), Paul Pierce (18 koševa), Ray Allen (14 koševa) i Rajon Rondo (12 koševa, 19 asistencija). Boston je sjajno otvorio utakmicu i već nakon prve dionice je imao 12 koševa viška (31:19) i tu je prednost kasnije uspio sačuvati. "Odlično smo ušli u utakmicu što nam je kasnije olakšalo situaciju. Dečki su se sjajno nadopunjavali i zasluženo smo slavili," kazao je Bostonov trener Doc Rivers. U gostujućim redovima najbolji je bio Derrick Rose sa 20 koševa i 8 asistencija, dok je Luol Deng dodao 15 koševa.

ZURICH - Pored Rusije i Katara jedan od pobjednika izbora domaćina svjetskih nogometnih prvenstava 2018. i 2022. godine je i francuska nogometna legenda Zinedine Zidane (38) koja je zaradila čak 15 milijuna dolara bonusa jer je Katar dobio World Cup. "Zizou" se aktivno uključio u katarsku kampanju za što je zaradio tri milijuna dolara, ali je dobio još 12 milijuna dolara bonusa jer je Katar dobio organizaciju SP-a 2022 godine. Zidane je rođen u Marseilleu, no njegovi roditelji su iz Aguemonea u Alžiru zbog čega je prihvatio sudjelovanje u katarskoj kampanji. "Ovo je pobjeda arapskog svijeta. Sada Katar ima deset godina kako bi sastavio ekipu i organizirao čudesno Svjetsko prvenstvo," kazao je bivši igrač Cannesa, Bordeauxa, Juventusa i Real Madrida. Zidane je otkrio i svoju ulogu u kampanji. "Nisam imao neku posebnu ulogu ili zadatak. Moj posao je bio podržati kandidaturu i to sam učinio. Sretan samo zbog svog doprinosa," zaključio je Zidane.

KARLOVAC - U povodu 125 obljetnice karlovačkog Gimnastičkog kluba Sokol u Sportskoj dvorani "Mladost" u Karlovcu održavaju se danas i sutra četiri natjecanja u organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza. Ukupno 536 natjecatelja iz 27 hrvatskih klubova nastupit će na završnici "Kupa Hrvatske za B program", "19. višebojskom prvenstvu Hrvatske", "19. pojedinačnom prvenstvu Hrvatske", te "7. završnici Kupa Hrvatske za C program". Na višebojskom i pojedinačnom prvenstvu Hrvatske nastupaju naši najbolji gimnastičari među kojima i Filip Ude, Robert Seligman, Marija Možnik, Tijana Tkalčec, Tina Erceg i Tomislav Marković. Jučer je na Svečanoj skupštini Gimnastičkog kluba Sokol priznanja za dugogodišnji predani rad u razvoju i promicanju gimnastike u Karlovcu dobili Ivan Belina, Franca Blašković, Miloš Budišin, Boris Capan, Katica Horvatić, Davorin Magdić, Ladislav Silvaši, Željko Šančić i Ratko Vuković. Ulaz se ne naplaćuje ni danas za programe vrhunskih sportaša, ni sutra za najmlađe natjecatelje, a nadmetanja će završiti sutra malonogometnom utakmicom gimnastičara i trenera Regije Zapad protiv predstavnika ostalih triju regija.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙