FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT

Trener Hajduka Goran Vučević izjavio je kako je prednost Dinama od pet podova nakon prvog dijela prvenstva velika, ali će se, unatoč tomu, njegova momčad nastaviti boriti za titulu prvaka Hrvatske u proljetnom dijelu prvenstva."Hajduku će biti teško dostići Dinamovu prednost od pet bodova, ali ne i nemoguće, jer dokle god postoje šanse treba vjerovati u smanjenje bodovne razlike“, rekao je Vučević na današnjoj konferenciji za novinare.

Nakon jesenjskog dijela hrvatskog nogometnog prvenstva Dinamo je vodstvu sa 45, a prati ga Hajduk sa 40 bodova.

Vučević je, kad je nedavno naslijedio prethodnika na trenerskoj klupi Hajduka Stanka Poklepovića, vodio momčad u pet posljednjih kola jesenjskog dijela prvenstva Hrvatske u kojima je Hajduk pobjedio u četiri utakmice, a izgubio od Istre.„Boli me taj poraz od Istre u Puli, ali primjetno je da je igra Hajduka u posljednjih pet prvenstvenih kola bila bolja nego ranije“, kazao je Vučević.

On je ovogodišnji ulazak Hajduka u Europsku ligu ocijenio velikim uspjehom te naglasio da u budućnosti Hajduk neće „preko noći“ ostvarivati europske rezultate.„To je proces, a za uspjeh je potrebno nekoliko godina“, kazao je Vučević govoreći o perspektive Hajduka u europskim natjecanjima.

Na upit hoće li ostati trener Hajduka i u proljetnom dijelu prvenstva Vučević je rekao kako će momčad voditi još u 6. kolu Europske lige protiv Anderlechta te u prijateljskoj utakmici protiov Rosenberga, a nakon toga će se u klubu razgovarati o njegovoj poziciji.

„Doveden sam za trenera Hajduka kao privremeno rješenje, a hoću li biti dugoročno rješenje – vidjet će mo“, zaključio je Vučević.

PARIZ

Barcelonin trojac Lionel Messi, Xavi i Andres Iniesta preostali su kandidati za Fifinu Zlatnu loptu koja će biti dodijeljena 10. siječnja iduće godine u Zurichu."Zlatna lopta" je nastala ujedinjenjem dviju dosad najprestižnijih nogometnih nagrada - Zlatne lopte France Footballa i Fifina "Nogometaša godine".Fifa je koncem listopada objavila širi popis sa 23 nogometaša, koji je sada skraćen na samo tri imena koja su dobila najviše glasova izbornika i kapetana nacionalnih vrsta, te predstavnika France Footballa.U konkurenciji za trenera godine ostali su španjolski izbornik Vicente del Bosque, trener Real Madrida Jose Mourinho, te njegov kolega na klupi Barcelone Pepe Guardiola, dok su u konkurenciji za najbolju nogometašicu godine Njemice Fatmire Bajramaj i Birgit Prinz, te Brazilka Marta.

MADRID

Europski nogometni savez (UEFA) smanjila je kazne Realu i njegovu treneru Joseu Mourinhu zbog neprimjerenog vođenja utakmice Lige prvaka protiv Ajaxa u Amsterdamu.Smanjenje kazni su ipak simbolične jer Mourinhu ipak ostaje jedna utakmica zabrane vođenja ekipe, koju će odraditi u srijedu protiv Auxerrea, a poništena mu je ona jedna uvjetna u slučaju da sličan prijestup ponovi u naredne tri godine. Real će umjesto 120.000 eura platiti "samo" 100.000. Mourinho i Real su jkažnjeni zbog namjernog navođenja igrača Xabija Alonsa i Sergija Ramosa da zarade isključujuće druge žute kartone kako bi "očistili" od kartona uoči osmine finala Lige prvaka.

LONDON

Vodstvo engleskoga prvoligaša Newcastla dalo je otkaz 51-godišnjem treneru Chrisu Hughtonu nakon nedjeljnog poraza kod WBA (1:3).Iako je Houghton Newcastle prošle sezone vratio u Premijer ligu, a klub je trenutno u sredini ljestvice, uprava je odlučila prekinuti suradnju s Hughtonom. "Newcastleu treba iskusniji trener jer imamo momčad za vrh ljestvice", stoji zmeđu ostaloga u priopćenju uprave Newcastlea, koji zauzima 11. mjesto na ljestvici.

Mediji navode da su kandidati za novoga trenera Alan Pardew, Martin O'Neill i Alan Curbishley.

BERLIN

Crveni karton će nogometaša Borussie Moenchengladbach Raula Bobadille koštati 50.000 eura i pet utakmica neigranja jer su ga kaznili i klub i Savez. Argentinac je isključenje zaradio u dvoboju s Hanoverom kada je udario igrača gostiju Sergia Pinta kada je ovaj ležao na travi, a nakon pokazanog crvenog kartona još je izvrijeđao i četvrtoga suca. Čelkici kluba iz Moenchengladbacha su bili posebno ljuti na 23-godišnjeg Bobadillu jer je u trenutku njegova isključenja Borussija vodila s 1:0, a nakraju je izgubila s 1:2. Zbog toga su ga i kaznili s 50.000 eura, a dokraja godine će trenirati odvojeno od prve momčadi. Bobadilla je prošle sezone za 4.2 milijuna eura kupljen od Grasshoppersa.

RIM

Povratnici u Seriju A Brescia otpustila je u ponedjeljak trenera Giuseppea Iachinija nakonm što je pretrpio i deveti poraz u 15 utakmica sezone. Brescia je izgbila 0:3 kod lidera AC Milana, te je pretposljednja na tablici, što je bilo kobno 46-godišnjeg Iachinia, koji je klub lani uveo iz Druge u Prvu ligu. Ove sezone su trenera promijenili i Bologna, Genoa i Cagliari.

JOHANNESBURG

Svjetsko nogometno prvenstvo što se u lipnju i srpnju održalo u Južnoj Africi toj afričkoj državi nije donijelo ni upola očkivani prihod od turista. Ministar turizma Marthinus van Schalkwyk u ponedjeljak je izjavio kako je Južna Afrika od turizma u vrijeme SP-a uprihodila 519.6 milijuna dolara, a očekivalo se više od milijarde. Radi nogometa je u Južnu Afriku došlo 300.000 inozemnih gostiju, od čega je 38 posto došlo iz Afrike, samo 24 posto iz Europe, 23 iz Srednje i Južne Amerike, te 11 posto iz Sjeverne Amerike. Južnoafrikanci za podbačaj krive svjetsku gospodarsku krizu, a Vlada će morati objasniti svojim biračima da novac potrošen u izgradnju stadiona, a radi se u gotovo šest milijardi USD, neće biti vraćen kroz prihod od turista. Vlada razmatra opcije što učiniti sa stadionima, a najbliža ostvarenju je južnokorejska opcija, jer je Južna Koreja oko svojih stadiona nakon SP-a 2002. napravila šoping-centre i naselja. Za održavanje stadiona Južna Afrika nema novca.

Vlada ipak tvrdi da je SP pomoglo imidžu Južne Afrike, te da se radi o novcem nemjerljivoj kategoriji.

ZAGREB

Nakon što je hokejaš zagrebačkog Medveščaka 19-godišnji Zvonimir Lovrenčić u noći sa subote na nedjelju brutalno pretučen u središtu Zagreba, u Kačićevoj ulici, te je sa teškim ozljedama glave prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje je operiran, oglasilo se i Medveščak.

Vodstvo i igrači kluba osuđuju svaki oblik nasilja te će i dalje biti ustrajni u svojoj borbi protiv nasilja na ulicama i na sportskim terenima. Medveščak je uz nogometaše Barcelone i Manchester Uniteda jedini europski klub koji je službeni promotor UNICEF-a, točnije ambasador u borbi protiv nasilja.Predsjednik kluba Damir Gojanović uputio je javnosti i apel u kojem još jednom poziva kako je vrijeme da ne samo riječima, već i svojim djelima pokažemo da se zauzimamo za nenasilje. Gojanović je u ime zagrebačkih Medvjeda apelirao na sve građane ove zemlje, na sve ljubitelje sporta, navijače, prijatelje, roditelje da zajedno dignemo glas protiv nasilja u našim životima i da sadašnjim, ali i budućim naraštajima, osiguramo mirne ulice i sigurna djetinjstva.Nasilje u sportu primjereno se kažnjava i vrijeme je da takva pravila zavladaju i u svakodnevnom životu. Pozivam sve Vas da naše gradove, ulice i domove učinimo mjestima za siguran život i djece i odraslih", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Lovrenčić se trenutačno oporavlja se nakon operacije čeljusti, a policija je uhvatila mladića za kojeg se sumnja da je udario i teško ozlijedio hokejaša.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙