FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 3. prosinca 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

BEAVER CREEK - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 18. mjesto na treningu spusta u američkom Beaver Creeku, Natko Zrnčić-Dim je zauzeo 44. mjesto, dok je Tin Široki bio 65. Najbolje vrijeme treninga ostvario je Austrijanac Hans Grugger (1:45.37), drugi je bio Talijan Christof Innerhofer (+01.8), a treći Austrijanac Mario Scheiber (+0.22). Kostelić je bio 18. sa 1.38 sekundi zaostatka za Gruggerom, Zrnčić-Dim je zauzeo 44. mjesto sa 3.36 sekundi zaostatka, dok je Široki bio 65. sa 6.70 sekundi zaostatka. Na treningu su nastupila 74 spustaša, a trojica nisu stigla do cilja. Muški spust je na rasporedu danas u 19 sati po hrvatskom vremenu.

ZAGREB - Uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama Europske lige poznato je 18 klubova koji su izborili 'europsko proljeće', dok je šest viza još uvijek bez vlasnika. Preostalih osam mjesta u ždrijebu 16-ine finala popunit će trećeplasirani klubovi iz skupina Lige prvaka. U četvrtak su drugi krug Europske lige izborili Villarreal, Dynamo Kijev, Sparta Prag, PSG, Liverpool i Bešiktaš, dok su ranije prolaz izborili BATE Borisov, moskovski CSKA, Zenit, Stuttgart, Young Boys, PSV Eindhoven, Metalist Harkov, Porto, Manchester City, Lech Poznan, Bayer Leverkusen i Sporting. Od hrvatskih predstavnika Dinamo im veliku priliku 'prezimiti', dok je Hajduk ispao.

NEW YORK - Nakon što je sedam godina nosio dres Cleveland Cavaliersa, Lebron James se vratio u Quicken Loans Arenu ali na suparničkoj strani, u dresu Miami Heata. Doček je bio više nego neprijateljski, no 'King Jamesa' to nije previše smetalo. Svom bivšem klubu je zabio 38 koševa u pobjedi Heata 118:90. Dodao je i 5 skokova i 8 asistencija. "Ovo nije bilo ništa osobno. Jednostavno bila je to moja večer. Poštujem klub u kojem sam proveo niz godina i nema govora o nekoj osveti," kazao je James. Jedna od najvećih zvijezda NBA lige nije željela previše komentirati ponašanje navijača Cavsa koji su ga dočekali s porukama na kojima je pisalo "Izdajico", "Plaćeniku", "Luzeru"...

"Znam da su navijači bili razočarani mojim odlaskom i razumijem njihovo ponašanje," kazao je James. Dwyane Wade je dodao 22, James Jones 18, a Chris Bosh 15 koševa u 12. pobjedi Miamija ove sezone uz osam poraza. "Igramo sve bolje i bolje. Niti na jednoj utakmici ove sezone nismo igrali toliko koncentrirano i povezano," smatra trener Heata Erik Spoelstra. Domaći sastav predvodili su Daniel Gibson (21 koš), Mo Williams (11 koševa, 6 asistencija), te Ramon Sessions (11 koševa, 7 asistencija).

LONDON/MADRID - Tuga i žal za izgubljenim domaćinstvom svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine preplavila je Englesku, dok su na Pirinejima kao glavnog krivca za španjolsko-portugalski neuspjeh optužili predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Angela Mariu Villara. "Sve dok se ne promjeni sustav glasovanja zemlje kao što su Engleska, Australija i SAD neće imati izgleda za dobivanje domaćinstva World Cupa," smatra prvi čovjek engleske kandidature Andy Anson koji se nikako ne miri s porazom. "Članovi IO-a imaju preveliku moć u svojim rukama. O našim sudbinama odlučuju 22 osobe, što je premalo" smatra Anson koji je dodao: "Imali smo uvjerljivo najbolju kandidaturu, daleko najbolje ocjene Fifinih inspektora, podršku sa svih strana, zemlja je ekonomski moćna. No ipak smo izgubili i to me užasno frustrira. Australci su također imali sjajnu kandidaturu, no dobili su svega tri glasa." Veliko razočaranje vlada i na Pirinejima, a španjolski mediji su za neuspjeh optužili predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Angela Mariu Villara. "Stalno se hvalio kako ima najmanje osam glasova, no gdje su ?" piše sportski dnevnik AS koji već duže vrijeme Villara ima na zubu. AS je kritizirao i Villarov govor na završnoj prezentaciju.

"Bio je potpuno nespreman, naporan i dosadan, a limit je prekoračio za čak pet minuta," dodao je AS. Dio medija je kritizirao i španjolskog premijera Josea Luisa Rodrigueza jer nije želio odgovarati na pitanja na engleskom jeziku, poput njegovih kolega iz Belgije, Nizozemske i Rusije. "To su možda sitnice koje su nam odnijele pobjedu," smatraju španjolski mediji.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙