FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HANFA naložila privremenu obustavu trgovine dionicama Ine

Autor: scvi
ZAGREB, 3. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) danas je naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine.

Obustava trgovanja trajat će do trenutka kada javnost bude točno i ispravno obaviještena o okolnostima ponude mađarske naftne kompanije MOL, što će utvrditi HANFA i o tome odmah obavijestiti Zagrebačku burzu, navodi se u rješenju HANFA-e objavljenom na web stranicama burze.

U međuvremenu, MOL je danas i putem Zagrebačke burze izvijestio o svojoj ponudi za otkup dionica od malih dioničara po cijeni od 2.800 kuna po dionici.

Ponuda MOL-a odnosi se na 800.910 dionica ili 8,009 posto dionica Ine koje imaju institucionalni i privatni investitori.

MOL će tijekom slijedeća dva tjedna kontaktirati dioničare Ine s davanjem uputa za prihvat takve opće ponude. Uputa će sadržavati detalje koji objašnjavaju dioničarima kako prihvatiti takvu opću ponudu, uključujući rok za prihvat, postupak za sklapanje kupoprodajnih ugovora i postupak namire (prijenos dionica i cijene), navodi se u obavijesti MOL-a.

Mađarski MOL trenutno u Ini ima 47,155 posto dionica, a hrvatska Vlada 44,836 posto.

Jučer je zadnja cijena dionice Ine na Zagrebačkoj burzi bila 1.711 kuna.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙