FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: miran kraj tjedna, u fokusu dionice HT-a i Atlantica

Autor: scvi
ZAGREB, 19. studenog 2010. (Hina) - Današnje trgovanje na Zagrebačkoj burzi protječe mirno, indeksi su u negativnoj stagnaciji, a u najvećem fokusu investitora su dionice HT-a i Atlantic grupe.

Crobex indeks bio je u 12,00 sati na gubitku 0,63 posto, na 1.840 bodova. Crobex10 oslabio je 0,58 posto, na 981 bod.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,2 milijuna kuna, što je otprilike kao i jučer u ovo doba.

Nakon oštrog pada početkom tjedna, na najnižu razinu od sredine srpnja od 1.813 bodova, Crobex je u ostatku tjedna nadoknadio veći dio gubitaka, tako da je na tjednoj razini u minusu još 1,18 posto. Crobex10 na gubitku je na tjednoj razini 0,93 posto.

„Kraj tjedna na domaćem tržištu kapitala obilježava stagnacija indeksa s negativnim predznakom, budući da investitori nemaju jasnih smjernica. Slično je i na europskim burzama, na kojima se danas smirila euforija oko pomoći Irskoj radi sprječavanja financijske krize,“, ističe Maja Bešević, portfelj menadžerica u Podravskoj banci.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, u visini od 2,2 milijuna kuna. Cijena joj je skočila 0,98 posto, na 285,3 kune, a tijekom jutrošnjeg trgovanja dosegnula je i 288 kuna.

Među milijunaše još se uvrstila i dionica Atlantic grupe, pri čemu joj je cijena oslabila 0,25 posto, na 807,8 kuna.

Od većih cjenovnih oscilacija među likvidnijim izdanjima izdvaja se dionica Ericssona Nikole Tesle, koja je pojeftinila 2,85 posto, na 1.207,3 kune. Istodobno, dionica Belja je poskupjela 1,18 posto, na 60,9 kuna.

Nakon dva dana snažnog rasta, na europskim burzama danas su cijene dionica blago oslabile. Trenutno su frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski Ftse indeks u minusu između 0,15 i 0,9 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙