FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u blagom minusu

Autor: scvi
NEW YORK, 11. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u blagom minusu, jer su ulagači na oprezu pred objavu novih financijskih izvješća kompanija i zaključaka sa sastanka skupine G20.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na gubitku 34 boda, dok je tehnološki Nasdaq pao 14,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks oslabio je 5 boda i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Obujam trgovanja danas bi na Wall Streetu mogao biti smanjen zbog nacionalnog praznika – Dana veterana, a oscilacije cijena znatnije.

Tržište obveznica danas je zatvoreno, a zbog praznika nema ni važnijih makroekonomskih objava.

Od važnijih poslovnih izvješća za treće tromjesečje, pak, danas se očekuje objava Walt Disneya, Kohlsa, Nvidije i Viacoma.

Također investitori prate sastanak skupine zemalja G20 u Seoulu, na kojem se raspravlja o neravnotežama u vanjskotrgovinskim bilancama te podcijenjenim tečajevima valuta.

Proizvođač mrežne opreme Cisco Systems razočarao je danas ulagače najavivši slabiju od očekivanja prodaju u idućem tromjesečju, što bi danas moglo negativno utjecati na cijene dionica tehnoloških kompanija. Dionica Ciscoa u elektroničkom predtrgovanju potonula je 11,7 posto, na 21,63 dolara.

Investitore zabrinjava i skok inflacije u Kini u listopadu za 4,4 posto na godišnjoj razini, jer bi to moglo izazvati daljnje zaoštravanje monetarne politike u toj zemlji.

Jednim okom ulagači prate i situaciju s dužničkim problemima zemalja članica eurozone, koji pritišću naniže cijene dionica europskih banaka, a mogli bi negativno utjecati danas i na cijene dionica američkih financijskih institucija, ističu analitičari.

Europski burzovni indeksi mješovito se kreću. Tako je londonski Ftse indeks trenutno u minusu 0,07 posto, na 5.318 bodova, a pariški CAC 0,4 posto, na 3.872 boda. Istodobno, frankfurtski DAX u plusu je 0,05 posto, na 6.723 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙