FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori u neizvjesnosti oko obujma Fedovih mjera

Autor: scvi
NEW YORK, 27. listopada 2010. (Hina/Retuers) - Američki terminski indeksi danas su na gubitku jer investitori, u očekivanju novih poslovnih rezultata kompanija i gospodarskih pokazatelja, procjenjuju koliko će idućega tjedna Fed biti agresivan u popuštanju monetarne politike.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je na gubitku 33 boda, a tehnološki Nasdaq 4 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks oslabio je 5,5 bodova i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Očekivanja tržišnih sudionika da će Fed na svom zasjedanju 3. studenoga pokrenuti kupnju trezorskih zapisa velikih razmjera potaknula su snažan uzlet cijena dionica od početka rujna.

Ulagači u dionice, naime, smatraju da će dodatno kvantitativno popuštanje monetarne politike oživjeti gospodarski oporavak i podići cijene imovine.

No, Wall Street Journal je jučer izvijestio da će središnja američka banka idućega tjedna vjerojatno objaviti program otkupa spomenutih vrijednosnih papira kroz nekoliko mjeseci, a ne odjednom, jer želi izbjeći agresivni pristup.

Ranije ovoga mjeseca anketa Reutersa pokazala je da trgovci vrijednosnim papirima očekuju da će novi program popuštanja monetarne politike Feda biti vrijedan između 500 i 1.500 milijardi dolara.

Od ostalih vijesti, danas bi Visa i ConocoPhillips trebali objaviti poslovne rezultate za treće tromjesečje.

Od ekonomskih pokazatelja, očekuju se rujanski podaci o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji i prodaja novih kuća. Ekonomisti procjenjuju da su narudžbe porasle 2 posto, a prodaja novih kuća dosegnula 300.000.

I na europskim burzama cijene dionica su uglavnom u padu, ponajviše u rudarskome sektoru. Londonski Ftse indeks trenutno je na gubitku 0,45 posto, na 5.681 bodu, a pariški CAC 0,3 posto, na 3.858 bodova. Frankfurtski DAX stagnira na 6.618 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙