FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: blagi rast terminskih indeksa uoči odluka Feda

Autor: scvi
NEW YORK, 3. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago porasli nakon što su republikanci zadobili kontrolu u Predstavničkom domu Kongresa i ojačali svoje pozicije u Senatu, a sada investitori iščekuju odluke Feda o monetarnoj politici.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je na dobitku 12 bodova, a tehnološki Nasdaq 2 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 1,1 bod i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P 500 indeks je od rujna skočio gotovo 14 posto, a kako analitičari smatraju da su izborni rezultati već uračunati u cijene dionica, na Wall Streetu bi mogle uslijediti i dobitonosne prodaje.

Ključno će za raspoloženje investitora biti Fedovo priopćenje, koje će biti objavljeno danas u 19.15 sati. Procjenjuje se da će Fed usvojiti mjere otkupa imovine vrijedne barem 500 milijardi dolara da bi snizio troškove kreditiranja i stimulirao gospodarski oporavak.

„Trenutno trgujemo u skladu s očekivanim vijestima, no situacija bi mogla biti znatno drugačija nakon što poslijepodne Fed objavi priopćenje. U kratkome roku S&P je skočio 14 posto, s tek dva trgovinska dana znatnije negativne korekcije od rujna“, kaže Arthur Hogan, analitičar pri Jefferies and Co.

U sjeni odluka Feda, danas će biti objavljen i indeks upravljanja nabavom u uslužnom sektoru SAD-a, podatak o narudžbama američkoj industriji te ADP-ovo izvješće o zaposlenosti u privatnim američkim kompanijama, koji bi trebali investitorima pružiti dublji uvid u trenutnu situaciju u najvećem svjetskom gospodarstvu.

Na europskim burzama cijene su danas u blagom plusu, peti dan uzastopno, u očekivanju da će Fed danas najaviti dodatne mjere popuštanja monetarne politike.

Londonski Ftse indeks trenutno je na dobitku 0,23 posto, na 5.770 bodova, frankfurtski DAX 0,27 posto, na 6.672 boda, a pariški CAC 0,27 posto, na 3.887 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙