FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi na dobitku

Autor: scvi
NEW YORK, 4. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su na dobitku jer odluka Feda o novim monetarnim poticajima radi oživljavanja gospodarskog oporavka jača apetit investitora za rizik.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je na dobitku 60 bodova, a tehnološki Nasdaq 12 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 7,2 boda i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Fedov plan otkupa 600 milijardi dolara vrijednih trezorskih zapisa, najavljenog u srijedu, više je nego je tržište očekivalo, no ipak manje nego su se ekonomisti nadali.

Od novih makroekonomskih pokazatelja, danas je objavljeno da je u proteklome tjednu u SAD-u bez posla ostalo 457.000 osoba, odnosno 20.000 više nego u tjednu ranije. To je znatno više od očekivanja ekonomista, koji su procjenjivali da je bez posla ostalo 443.000 osobe.

Najveća dobitnica je dionica je BHP Billitona, koja je u elektroničkom predtrgovanju ojačala 4,6 posto, na 77,41 dolar nakon što je kanadska vlada blokirala njegovu ponudu za preuzimanje Potasha, vrijednu 39 milijardi dolara. Dionica Potasha, pak, pojeftinila je 3,8 posto, na 140,04 dolara.

Na europskim burzama među najvećim dobitnicama su dionice rudarskih kompanija, jer slabljenje tečaja dolara potiče rast cijena metala. Tečaj dolara prema košarici valuta .DXY oslabio je danas 0,7 posto.

Ključni indeksi u porastu su šesti dan zaredom. Londonski Ftse indeks trenutno je na dobitku 1,8 posto, na 5.851 bod, frankfurtski DAX 1,6 posto, na 6.726 bodova, a pariški CAC 1,9 posto, na 3.915 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙