FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u minusu uoči podatka o američkom BDP-u

Autor: neba
NEW YORK, 29. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju pad cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu, dok ulagači oprezno očekuju podatak o bruto domaćem proizvodu SAD-a.

Dow Jones terminski indeks bio je u 14 sati na gubitku 30, a Nasdaq indeks 4,75 bodova. S&P 500 terminski indeks bio je u minusu 5,10 bodova i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzevši u obzir kamatne stope, dividende i dospijeća ugovora.

Ulagači su na oprezu zbog toga što će prije otvaranja Wall Streeta biti objavljeni podaci o američkom BDP-u. U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je u trećem tromjesečju najveće svjetsko gospodarstvo poraslo 2 posto na godišnjoj razini.

Podatak o BDP-u mogao bi predstavljati naznaku koliko će agresivna biti američka središnja banka idućega tjedna u kvantitativnom popuštanju monetarne politike.

Očekuju se i nova kvartalna poslovna izvješća kompanija, među kojima i naftnog diva Chevrona.

Microsoft je već izvijestio o rezultatima koji su premašili očekivanja analitičara, pa je cijena dionice najvećeg svjetskog softverskog proizvođača skočila 3,6 posto.

Na europskim se burzama danas trguje oprezno. Frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski FTSE indeks bili su u 14 sati u minusu između 0,2 i 0,4 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙