FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: veći od očekivanja rast zaposlenosti podigao terminske indekse

Autor: scvi
NEW YORK, 5. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Nakon što su cijelo prijepodne proveli u minusu uslijed dobitonosnih prodaja dionica, američki terminski indeksi sada su promijenili smjer i ostvaruju dobitke uslijed objave boljeg od očekivanja podatka o zaposlenosti u SAD-u.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 15 bodova, a tehnološki Nasdaq 1,75 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 2,4 boda i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P 500 indeks ojačao je od rujna otprilike 16 posto uslijed očekivanja investitora da će Fed dodatno kvantitativno popustiti monetarnu politiku, a pobjeda republikanaca u Predstavničkom domu stvoriti bolje okruženje za korporativne profite.

Zbog objave rezultata izbora za Kongres i odluke Feda o kupnji 600 milijardi dolara vrijednih državnih obveznica analitičari ističu da je ovo je povijesni tjedan na Wall Streetu.

Danas se s nestrpljenjem iščekivala objava jednog od ključnih američkih gospodarskih pokazatelja, i to o zaposlenosti u listopadu.

Izvješće ministarstva rada pokazalo je da su američki poslodavci prošloga mjeseca otvorili 151.000 novih radnih mjesta, najviše od svibnja. Pritom su privatni poduzetnici zaposlili 159.000 osoba, a država je smanjila broj zaposlenih za 8.000. Stopa nezaposlenosti ostala je 9,6 posto.

Analitičari u anketi Reutersa procjenjivali su da je u listopadu u SAD-u broj zaposlenih porastao za 60.000, a stopa nezaposlenosti stagnirala na 9,6 posto.

Na europskim burzama također su nakon objave podatka o zaposlenosti u SAD-u usahnule dobitonosne prodaje dionica, tako da su indeksi nadoknadili gubitke i bilježe blage dobitke.

Londonski Ftse indeks trenutno je na dobitku 0,11 posto, na 5.869 bodova, frankfurtski DAX 0,5 posto, na 6.765 bodova, a pariški CAC 0,4 posto, na 3.931 bodu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙