FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ryanair planira ukinuti devet ruta zbog nove njemačke pristojbe

Autor: mpuk
FRANKFURT, 27. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Irski niskobudžetni prijevoznik Ryanair najavio je u srijedu da će 2011. ukinuti letove na devet ruta iz frankfurtske zračne luke Hahn zbog planirane nove njemačke pristojbe za putnike u zračnom prometu.

U nastojanju da pronađe nove izvore prihoda kako bi popunila rupe u proračunu, njemačka vlada objavila je da planira prikupiti milijardu eura godišnje oporezivanjem putnika u zračnom prometu u rasponu od osam do 45 eura po letu.

Njemačko udruženje zrakoplovnih kompanija BDF objavilo je da očekuje da će zbog nove pristojbe 10 tisuća radnih mjesta biti preseljeno u inozemstvo dok će se broj njemačkih putnika smanjiti za pet milijuna godišnje.

Prošle su godine kroz njemačke zračne luke prošla 182 milijuna putnika.

Najavljeno ukidanje ruta smanjit će broj putnika koje Ryanair prevozi iz Hahna gotovo za četvrtinu, na 2,9 milijuna, i utjecati na oko 1.000 radnih mjesta, kazao je u srijedu zamjenik čelnika najvećeg europskog niskobudžetnog prijevoznika.

„Ne zatvaramo poslovanje u Hahnu, samo poručujemo da tamo imamo milijun putnika koji nisu spremni platiti osam eura više za kartu“, kazao je Michael Cawley novinarima.

Ryanairov ukupni putnički promet ostat će nepromijenjen jer će tri zrakoplova koja Ryanair planira premjestiti iz Hahna biti prebačena u drugu zračnu luku, kazao je.

Aerodrom Hahn, kojeg uglavnom koristi Ryanair, bivša je američka vojna baza i udaljen je Frankfurta 100 kilometara.

Drugi zrakoplovni prijevoznici, među kojima i njemački Germanwings, kazali su da će možda razmotriti planove o širenju poslovanja u najvećem europskom gospodarstvu usprkos planiranoj pristojbi.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙