FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 24. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

IVANIĆ GRAD - Šesti "Memorijal Rudolfa Perešina" održava se danas u Ivanić Gradu, gradu u kojem je odrastao i školovao se legendarni hrvatski pilot. On je 25. listopada 1991., još kao pripadnik JNA, MIG-om 21 preletio s bihaćkog aerodroma u Klagenfurt i time nanio težak udarac velikosrpskom agresoru. "Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate", rekao je u Klagenfurtu Perešin i zatim se uključio u obranu domovine. Poginuo je u operaciji "Bljesak" 1. svibnja 1995.

VINKOVCI - Djelatnici vukovarsko-srijemske policije i Carine spriječili su na graničnom prijelazu Županja pokušaj nezakonitog unosa u Hrvatsku 630 kutija raznih vrsta cigareta, izvijestila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Cigarete je pokušao prokrijumčariti 52-godišnjak iz Bošnjaka, pokraj Županje. Bile su skrivene u rezervnom kotaču, bočnim stranama prljažnika i ispod sjedala osobnog automobila, kojim je upravljao 52-godišnjak.

KRIŽEVCI - Na području koprivničko-križevačke Policijske uprave (PU) sinoć je iz prometa zbog alkoholiziranosti isključeno 30 vozača, a najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,33 g/kg izmjerena je kod 37-godišnjeg vozača na području križevačke policijske postaje. U priopćenju PU navodi da je sinoć od 22 sata do do 6 sati ujutro provela pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača u prometu. Od 30 vozača isključenih iz prometa, policija je 14 zadržala dok se nisu otrijeznili.

VARAŽDIN - Nastupom Svjetskoga harmonikaškog orkestra, sastavljenog od najboljih svirača tog instrumenta, sinoć je u Varaždinu završilo 63. Svjetsko natjecanje harmonikaša, na kojem se okupilo više od tristo sudionika iz trideset zemalja. Pred međunarodnim su se žirijem harmonikaši natjecali u sedam kategorija. Najuspješniji je Petar Marić iz Srbije, koji je pobijedio u seniorskom natjecanju i u kategoriji virtuoso. Najbolji junior je Joao Barradas iz Portugala, dok je Radu Laxgang iz Moldavije osvojio prvo mjesto u kategoriji virtuoso među juniorima.

ZAGREB - Novinar i dugogodišnji urednik na Hrvatskom radiju Slobodan Nikolić iznenada je sinoć umro, javio je jutros Hrvatski radio. Rođen je 1949. godine u Zagrebu, a karijeru radijskoga novinara počeo je potkraj sedamdesetih godina na Radio Sljemenu. Nakon Radio Sljemena radio je u Informativnom programu te na Drugom programu Hrvatskoga radija, a urednički je posao zatim nastavio u Informativnom programu Hrvatske televizije.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙