FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 16. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

VUKOVAR - Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i ministar poljoprivrede Petar Čobanković istaknuo je danas na konferenciji za novinare u Vukovaru potporu te županijske organizacije vodstvu stranke i vladi, a na pitanje kako komentira Polančecovu optužbu da je presuda protiv njega donesena ranije, Čobanković je izjavio da je to "još jedan spin iz kuhinje odvjetnika Nobila". Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji Čobanković je rekao da su "na djelu pokušaji da se izglasa nepovjerenje vladi" te da "iza toga stoji oporba i odbjegli bivši premijer Ivo Sanader". Istaknuo je da HDZ i koalicijski partneri žele završiti mandat te da je to i interes Hrvatske zbog dovršetka procesa pristupanja Europskoj uniji (EU), nastavka antikorupcijske borbe i provođenja programa gospodarskog oporavka.

PULA - Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin danas je u Puli, komentirajući optužbu Damira Polančeca kako je presuda protiv njega donesena ranije, rekao da je "ako je Šeks odredio visinu kazne Polančecu, onda je to uvod u izvanredno stanje u zemlji, odnosno uvod u strahovladu". Na konferenciji za novinare Kajin je rekao da smatra kako je "dovoljno da netko uperi prstom od nekog na vlasti, pa da se proglasi državnim neprijateljem". Ocijenio je da se Hrvatska nalazi "pred gospodarskim, socijalnim i moralnim slomom i jedna redovna mjera kao izbori bi joj pomogla". Kajin smatra da su "za hrvatsku besperspektivnost jednako odgovorni Jadranka Kosor koja snosi političku odgovornost" i bivši premijer koji je", kako je kazao, "vjerojatno i kazneno odgovoran".

ZAGREB - Europski dan darivanja organa, koji se obilježava na današnji dan, prigoda je da se ljude podsjeti na plemenitu gestu koje obitelji čine kada se u najtežim trenucima odlučuju darovati organe svojih najmilijih da bi nekome drugome spasili život. Zahvaljujući dobroj organizaciji, povećanju broja darivatelja te članstvu u Eurotransplantu, međunarodnoj organizaciji za razmjenu organa, hrvatska transplantacijska medicine ove je godine doživjela svoj vrhunac zbog rekordnog povećanja broja realiziranih darivatelja organa od čak 62 posto. Hrvatska je do 1. listopada dosegnula rekordnih 95 darivatelja organa, a broj transplantacija porastao je za skoro 39 posto. Transplantirano je 376 organa, među kojima su njih 264 primili hrvatski primatelji, dok je ostalih 112 organa otišlo u međunarodnu razmjenu putem Eurotransplanta.

KRIŽEVCI - Udruga kineziologa Križevci i međunarodna mreža sportskih djelatnika Pokreta fokolara Sportmeet priredili su danas u Križevcima međunarodni stručni skup kineziologa i sportskih djelatnika pod naslovom "Sport i mladi". Na skupu su govorili prof. dr. Ezio Aceti s milanskog sveučilišta, prof. dr. Majda Rijavec s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. Mirna Andrijašević iz Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i dr. Bujar Saiti s Pedagoškog fakulteta u Skoplju. Za sportske djelatnike i kineziologe bit će tijekom poslijepodneva priređene i radionice.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙