FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 11. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - U sudaru osobnog automobila i autobusa, jučer oko 17 sati kod naplatnih kućica "Sv. Helena" autoceste A4, poginuo je 56-godišnji vozač osobnog automobila, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Prometna nesreća dogodila se kada je "mercedes" zagrebačkih registracijskih oznaka naletio na stražnji dio autobusa "volvo" mađarskih registracija, nakon čega je prednjim lijevim i bočnim dijelom udario u naplatnu kućicu broj 3, u smjeru Varaždina. Autobus kojeg je vozio 53-godišnji mađarski državljanin zaustavio se 50-tak metara od naplatnih kućica. Vozač autobusa i 28 putnika u nesreći nije ozlijeđeno. Promet naplatnom kućicom u koju je automobil udario bio je preusmjerem na ostale ulaze, a normaliziran je u 22 sata, kada su maknuta vozila i sanirano onečišćenje od prolivenog motornog ulja, navodi zagrebačka policija.

GRAČAC - Policajci iz Gračaca uhitili su sinoć tri osobe zbog sumnje da su krale gorivo iz radnih strojeva na gradilištu magistralnog plinovoda, uza cestu Gračac-Prezid, izvijestila je jutros zadarska Policijska uprava. Dojavu da su na gradilištu magistralnog plinovoda uza cestu Gračac-Prezid pronađeni puni kanistri nafte, policija je zaprimila sinoć oko 23,35 sati. Policijski službenici gračačke Policijske postaje pretragom terena u blizini su pronašli tri osobe u dobi od 24, 27 i 21 godine, koje su uhitili zbog sumnje da su krale gorivo iz radnih strojeva. U tijeku je kriminalistička istraga, navodi PU zadarska.

DUBROVNIK - Prva dubrovačka planinarska ekspedicija, u kojoj su bili Mario Crnčević i Lazar Badanjac, uspješno je osvojila najviši afrički vrh Uhuru Peak na Kilimandžaru, visok 5895 metara, i ondje razvila zastavu Dubrovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz županijskog Ureda za odnose s javnošću. Ekspediciju je organizirala dubrovačka planinarska udruga “Kondor”, član koje je Mario Crnčević”, a Lazar Badanjac je član planinarskog društva “Sniježnice” iz Konavala. Oni su boravili u Tanzaniji od 2. listopada ove godine, a za sam uspon na Kilimandžaro trebalo im je šest dana, navodi se u priopćenju.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙