FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 21. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ustavni sud RH jednoglasno je zaključio da su pretpostavke za raspisivanje referenduma o odredbama ZOR-a o kolektivnom pregovaranju prestale kad je vlada iz zakonodavne procedure povukla prijedlog izmjena ZOR-a, ali i da se u narednih godinu dana u proceduru ne smije uputiti zakonski prijedlog koji bi bio suprotan potvrdnom odgovoru na predloženo referendumsko pitanje, osim ako se o tom prijedlogu prethodno ne provede referendum.

ZAGREB - Odluka Ustavnog suda da nema pretpostavki za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR) dovest će do toga da volja građana ne bude realizirana, tako da je riječ o odluci s dalokosežnim posljedicama, ocijenio je jučer predsjednik Republike Ivo Josipović. Da sam sudac Ustavnog suda, glasao bih drukčije, izjavio je Josipović nakon sjednice Vijeća za socijalnu pravdu istaknuvši kako time ne poriče pravo sucima Ustavnog suda na njihovu odluku, jer to je njihova ustavna ovlast.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević ustvrdio je da je odluka Ustavnog suda da nema pretpostavki za referendum o izmjenama Zakona o radu "protuustavna i protuzakonita". Izjavio je da se radi o "lakrdijaškoj odluci lakrdijaškog tijela. Zbog toga će, kako je najavio, HUS predložiti ukidanje Ustavnog suda i prenošanje njegovih ovlasti na Vrhovni sud prema iskustvima iz anglosaksonskih pravnih sustava.

ZAGREB - Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je jučer zaključilo da su ispunjeni zakonski uvjeti za prestanak mirovanja zastupničkog mandata Ive Sanadera te da se on u zastupničke klupe može vratiti s petkom, 22. listopada.

ZAGREB - Knjiga bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Nedjeljka Mihanovića "Tuđmanova baština" predstavljena je sinoć u Zagrebu. O knjizi su govorili predsjednik Hrvatskoga kulturnog vijeća Hrvoje Hitrec, glavni urednik katoličkoga tjednika "Glasa Koncila" Ivan Miklenić i autor. Hitrec je ocijenio da je Mihanović u knjizi oslikao grandioznu kompoziciju povijesnih zbivanja 20. stoljeća, u kojoj su vjerodostojno ocrtani prvi hrvatski predsjednik i tvorac hrvatske države Franjo Tuđman, njegovi oponenti, sljedbenici koji su ga poslije izdali, ali i časni ljudi koji su se borili za hrvatsku državnost. Po Miklenićevim riječima, knjiga svjedoči Tuđmanovu veličinu, ali ga ne idealizira.

ZAGREB - Knjiga urednice na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) Tene Perišin "Televizijske vijesti", u kojoj prikazuje nastajanje televizijskih dnevnoinformativnih emisija, predstavljena je sinoć pred punom dvoranom Hrvatskoga novinarskog doma u Zagrebu. Recenzent knjige Stjepan Malović ocijenio je da Perišin u knjizi na najbolji mogući način spaja svoja novinarska znanja i znanstvena istraživanja. Svatko koga zanima televizija i gleda televizijski program, kad pročita poglavlje "televizijske vijesti i teorije selekcije", shvatit će što se i na koji način događa kad se odlučuje zašto nešto objaviti ili ne, kazao je Malović.

BJELOVAR . Od teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se jučer prijepodne dogodila u mjestu Ćurlovcu u bjelovarskoj bolnici je u 17 sati umrla 27-godišnja vozačica "fiat punta", priopćila je bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava (PU). U toj su prometnoj nesreći dvije osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.

VIROVITICA - U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 18, 40 sati u Virovitici poginuo je 35-godišnji vozač koji je sletio s ceste, izvijestila je virovitičko-podravska Policijska uprava. Od zadobivenih ozljeda 35-godišnji vozač je umro na putu do bolnice.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙