FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 22. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Bivši direktor HEP-a Ivan Mravak sinoć je pušten iz zatvora u Remetincu nakon što je sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda udovoljila zahtjevu USKOK-a i ukinula mu istražni zatvor u kojem je bio od srpnja ove godine. Zatvorski krug Mravak je napustio oko 20,40 sati, a na slobodi su ga dočekali sin i odvjetnik Branko Šerić. Prošavši pokraj novinara gotovo svih hrvatskih medijskih kuća Mravak je kratko rekao: "Sve je u redu. Za sve ostalo obratite se mom odvjetniku", sjeo u automobil i otišao kući. Njegov odvjetnik Branko Šerić kazao je da istrage o svim nepravilnostima koje se Mravku stavljaju na teret teku i dalje te da se u konačnici mogu očekivati i iznenađenja. Dodao je da će Mravak i dalje biti na raspolaganju USKOK-ovim istražiteljima. Na novinarsko pitanje tko je zadnja karika u lancu u istragama o kojima je Mravak posljednjih dana govorio USKOK-ovim istražiteljima, Šerić je odgovorio protupitanjem: "Možete me pitati i tko je prva karika. To ćete uskoro saznati", kazao je odvjetnik.

ZAGREB - Izložba jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih crtača Hrvoja Šercara, na kojoj je predstavio 16 crteža nastalih u proteklih desetak godina, otvorena je sinoć u zagrebačkoj Galeriji Forum. Crteži su rađeni u klasičnoj Šercarovoj tehnici (tuš, pero na koži) na prepoznatljivom predlošku starohrvatskih crkvica, mediteranskih gradova, životinjskog i biljnog svijeta, s jakim poetskim i simboličkim konotacijama. Likovni kritičar Milan Bešlić ocijenio je da Šercara osebujan način rada čini ga jedinstvenom pojavom u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti. Izložba je otvorena do 11. studenog.

DUBROVNIK - Dubrovački simfonijski orkestar priredio je sinoć u tvrđavi Revelinu koncert uoči turneje u Indoneziju. Solisti na koncertu bili su Elvira Kim iz Južne Koreje (sopran) Jennifer Kosharsky iz SAD-a (mezzosopran), Joeng Kyu Kim iz Južne Koreje (tenor) te Johan Werner Prein iz Njemačke (bas bariton). Uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupio je Katedralni oratorijski zbor iz Mostara, a izvedbom je ravnao maestro Noorman Widjaja iz Indonezije. Na programu je bila IX. Beethovenova simfonija. To je posljednji koncert Dubrovačkoga simfonijskog orkestra uoči turneje u Indoneziju pod nazivom "Glazba od 7000 milja".

ZAGREB - U susretu trećeg kola D skupine Europske lige Dinamo je u Zagrebu na stadionu Maksimir pred 25.000 gledatelja odigrao 0:0 protiv Club Bruggea. U drugom susretu iz te skupine Villarreal je kod kuće pobijedio PAOK 1:0. Nakon tri kola vodi Villarreal sa šest bodova, Dinamo i PAOK imaju po četiri boda, dok je Club Brugge na začelju skupine s jednim bodom. U četvrtom kolu Dinamo putuje u Belgiju, dok će PAOK u Solunu dočekati Villarreal. Obje utakmice na rasporedu su 4. studenoga.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙