FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. studenog 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 24. studenog 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

VATIKAN - Vatikanski muzeji su u srijedu prešli prag od 4 milijuna posjetitelja u jednoj godini, odnosno u srijedu je zabilježen 4.104.000 posjetitelj, izvijestila je agencija ANSA. Zahvaljujući umjetničkim djelima neprocjenjive vrijednosti Vatikanski muzeji našli su se među najposjećenijim muzejima svijeta, kojima je na čelu pariški Louvre s 6 milijuna posjetitelja, a iza kojeg slijede newyorški Metropolitan Museum i londonski British Museum. Vatikanski muzeji u Italiji gotovo da i nemaju pravih konkurenata. 2005. godine Pompeje kod Napulja posjetilo je 2.370.940 posjetitelja, Duždevu palaču u Veneciji 1.446.010, a spomenički kompleks Santa Croce i galeriju Uffizi u Firenci 1.433.779 i 1.342.558 posjetitelja.

SKOPLJE - Luksuzni terenac marke BMW X5 koji je u Madridu ukraden zvijezdi Real Madrida, Davidu Beckhamu pronađen je u Makedoniji, objavila je makedonska televizija. Terenac vrijedan 180.000 dolara pronađen u raciji na makedonsko-albanskoj granici, a pritom je priveden i jedan makedonski državljanin. "Pretpostavljamo da se radi o Beckhamovom automobilu i o svemu smo obavijestili Interpol," poručili su iz makedonske policije.

MADRID - Tri su osobe u četvrtak teško stradale u bizarnoj nesreći u luksuznom španjolskom hotelu, kad se par u krevetu srušio na muškarca koji je na katu ispod renovirao sobu, priopćila je hitna služba. Teško je ozlijeđena 32-godišnja žena kojoj je posebno stradala ruka, a njezinu 38-godišnjem partneru slomljen je kralješak. Zasad se ne zna kao je prošao radnik s kata ispod niti što je točno izazvalo nesreću u luksuznom hotelu Parador de Toledo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙