FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 16. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 16. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

SAO PAULO - Brazilska manekenka Ana Carolina Reston (18) umrla u utorak od anoreksije u Sao Paolu, dan prije putovanja u Pariz gdje je trebala pozirati za modni magazin, izvijestio je lokalni tisak. Ana Carolina Reston koja je na svoja 174 centimentra visine u posljednje vrijeme imala svega 40 kilograma, hospitalizirana je prije tri tjedna zbog upale mokraćnih puteva koja se pretvorila u bubrežnu insuficijenciju, a potom i u sepsu. Njezina teta izjavila je da lijekovi koje je uzimala nisu djelovali zbog njezine iznimne slabosti. Ana se manekenstvom počela baviti kada je imala 13 godina, a u zadnje je vrijeme jela isključivo jabuke i rajčice.

LOS ANGELES - Američki glumac i redatelj George Clooney je "najseksipilniji živući muškarac na svijetu", objavio je tjednik People. List koji se svakog tjedna prodaje u više od 3,5 milijuna primjeraka je Clooneyja (45), koji je u ožujku dobio Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Syriana" proglasio najseksiplnijim muškarcem po drugi puta u manje od deset godina. Na drugo mjestu, kao i prošle godine, uvršten je Patrick Dempsey (40), zvijezda televizijske serije "Uvod u anatomiju". Na trećem je mjestu producent, glumac i tv-voditelj Ashton Kutcher (28), poznatiji kao suprug Demi Moore.

WASHINGTON - Nekoliko kockica crne čokolade na dan ima isti učinak kao i aspirin u smanjivanju koagulacije krvi i opasnosti od začepljenja arterija s kojim kreću brojne srčane tegobe, piše u istraživanju objavljenom u SAD-u. Profesorica Medicinske škole Johns Hopkins Diane Becker, glavna autorica istraživanja, istaknula je da njezino istraživanje ne smije biti shvaćeno kao poticaj na gutanje kilograma slatkiša na bazi čokolade koji sadrže i šećer i maslac. Dodala je da bi medicina mogla preporučiti dvije žličice dnevno crne čokolade u najčišćem obliku, napravljene od suhog ekstrakta zrna kakaovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙