FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 11. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 11. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

JERUZALEM - Izraelska vlada brzo gubi javnu podršku u ratu protiv Hezbollaha u Libanonu i samo jedan od petero ispitanika u Izraelu vjeruje da Izrael dobiva taj rat, vidi se iz ankete objavljene u petak. Anketu je provela organizacija Dialogue za list Haaretz. Prema rezultatima, popularnost premijera Ehuda Olmerta pala je i sada ga cijeni 48 posto ljudi, a prije rata njegove je postupke odobravalo 75 posto ispitanika. Vojni neuspjeh u pokušaju da prekine stalne napade vjerojatno je jedan od razloga za pad popularnosti vlade.

BEJRUT/ZAGREB - Izrelske snage u petak ujutro su nastavile zračne napade na strateške ciljeve u Libanonu i zauzele stratešku uzvisinu na jugu, ali su odgodili veliki proboj prema sjeveru, dok diplomati u Ujedinjenm narodima nastavljaju pregovore o nacrtu rezolucije kojom bi se prekinuo rat između Izraela i Hezbollaha. Prema podacima libanonske policije, u zračnim napadima izraelskih zrakoplova u petak je poginulo najmanje jedanaest libanonskih civila, deseci su ranjeni, a u kopnenim okršajima s gerilcima Hezbollaha prošle je noći poginuo jedan izraelski vojnik a devetnaest ih je ranjeno, od kojih devet teško.

GAZA - Izraelski projektili ispaljeni u petak iz zrakoplova, uništili su dvije kuće palestinskih militanta u pojasu Gaze, pri čemu nije bilo žrtava niti je tko ozlijeđen, jer su vlasnici kuća prethodno telefonski upozoreni što im se sprema. Petnaest minuta prije napada, vlasnik trokatnice Naim Abu al Foul, telefonski je pozvan da on i njegova obitelj napuste kuću, kažu njegovi susjedi. Nedugo poslije, da pobjegne iz kuće telefonski je instruiran i vlasnik kuće u predgrađu Gaze koja je također raznesena. Izraelci tvrde da su imali informacije prema kojima se u uništenim kućama izrađivalo i spremalo oružje.

JERUZALEM - Izraelski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima Dan Gillerman odbio je u petak ruski prijedlog za 72- satnim primirjem tijekom kojeg bi se stanovništvu u Libanonu koje trpi zbog sukoba Izraela i Hezbollaha, dostavila humanitarna pomoć. Gillerman je izjavio da je ruskom veleposlaniku Vitalyu Churkinu objasnio da bi takav tip prekida vatre imao samo jednu svrhu, a to je da omogući Hezbollahu pregrupiranje i oporavak. "Mislimo da je to loša ideja", prenio je izraelski radio Gillermanove riječi.

NEW DELHI - Američko veleposlanstvo u New Delhiju upozorilo je u petak da strani gerilci, članovi al Qaede, možda planiraju izvođenje skorih bombaških napada na dva indijska najveća grada. U e-mailu poslanom američkim državljanima u Indiji veleposlanstvo kaže da su vjerojatne mete glavni grad New Delhi i financijsko središte i središte zabave Bombay. Vjeruje se da su napadi isplanirani za koji dan prije ili poslije indijskoga dana nezavisnosti 15. kolovoza. Veleposlanstvo je potvrdilo da je poslalo taj e-mail, iako ga indijske vlasti odbijaju komentirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙