FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 4. kolovoza 2006. (Hina) - Vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 4. kolovoza 2006. (Hina) - Vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

GAZA - Nekoliko desetaka izraelskih tenkova prodrlo je u petak ujutro uz potporu izraelskih borbenih zrakoplova duboko u područje pojasa Gaze, a nakon što je u sukobu sinoć ubijeno osmoro palestinskih civila, među kojima i jedno dijete, u petak ujutro ubijena su još dva Palestinca, javili su bolnički izvori. Izraelske su snage u petak rano ujutro počele akciju pretresa kuća u južnom pojasu Gaze. Izraelski su zrakoplovi raketirali dvije kuće u pojasu Gaze. Stanovništvo je kazalo kako ih je vojska upozorila da napuste domove prije napada, pa nitko nije ozlijeđen. Ujedinjeni Narodi u četvrtak su "izrazili zabrinutost da je tragedija u Gazi zaboravljena" zbog sukoba u Libanonu. Izraelske i palestinske militante pozvali su da ispune svoje obveze i zaštite civile tijekom borbi, oštro kritizirajući Izraelce.

ZAGREB/BEJRUT - Izraelski borbeni zrakoplovi u petak ujutro su bombardirali južna predgrađa Bejruta ali i strateške prometnice i mostove sjeverno od libanonske prijestolnice, napavši po prvi put i mjesto Jounieh nastanjeno pretežito kršćanima, javili su sigurnosni izvori i televizija Al Arabija. Libanonski izvori sigurnosti javili su u petak u zoru da je u zračnim napadima prema prvim podacima poginulo najmanje troje civila, a nešto kasnije je objavljeno i da je ranjeno još najmanje šest osoba. Izraelski zrakoplovi uništili su libanonski Casino most kod Jounieha, kršćanske četvrti oko 20 km sjeverno od Bejruta, što je prvi put da su zračni napadi prošireni i izvan južnih šiitskih predgrađa Bejruta, važnih uporišta Hezbollaha.

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Ahmet Hadžipašić te predstavnici Energopetrola i INA-e i MOL-a parafirali su u četvrtak u Sarajevu ugovor o prodaji većinskog vlasničkog udjela u sarajevskoj naftnoj tvrtki hrvatsko-mađarskom konzorciju. Kako je priopćeno iz sjedišta federalne vlade, uz Hadžipašića je paraf na dokument u ime Energopetrola stavio direktor Namik Bušatlić, a u ime MOL-a Zoltan Varagy te u ime INA-e Mladen Proštenik i Slobodan Lupret. Ugovorom je utvrđeno da će INA i MOL dokapitalizirati Energopetrol u vrijednosti od 60 milijuna i 195 tisuća konvertibilnih maraka (oko 30,8 milijuna eura). Ta sredstva bit će iskorištena za podmirenje dugovanja sarajevske naftne tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙