FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 15. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 15. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ST. PETERBURG - Predsjednici Rusije i Sjedinjenih Država Vladimir Putin i George W. Bush počeli su u subotu radni sastanak u četiri oka, nekoliko sati prije početka summita skupine G8 u ruskom Sankt Peterburgu. Razgovarat će se o postojećim krizama u svijetu i pokušati premostiti razlike između dviju zemalja po pitanju Bliskog istoka. Prema ocjenama analitičara, odnosi Rusije i SAD-a na najnižoj su razini u posljednjih pet godina. Amerikanci Rusima i dalje predbacuju centralizaciju vlasi i ograničavanje slobode medija. Putin im je nedavno odgovorio da su te kritike jednako precizne kao i lovačke sposobnosti američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja.

GAZA - Izraelski su zrakoplovi u subotu rano ujutro raketirali palestinsko ministarstvo gospodarstva u Gazi, nastavivši time napade na ključne institucije Hamasove vlade u nastojanju da prisile palestinske militante da puste otetog izraelskog vojnika. Dokazujući da ih akcije u Libanonu neće spriječiti da nastave kampanju u Gazi, izraelski su zrakoplovi također bombardirali most u središnjem dijelu Gaze. Žrtava nije bilo. Otkako je prije gotovo tri tjedna počela akcija u Gazi, u nastojanju da se oslobodi oteti vojnik i zaustave napadi militanata na Izrael, ubijeno je oko 80 Palestinaca, militanata i civila.

ZAGREB - Izrael je u subotu ujutro, četvrti dan u nizu, nastavio napade na Libanon pri čemu je poginulo troje civila, javljaju agencije. Izraelci su tijekom noći i jutra izveli nekoliko zračnih napada na ciljeve u Libanonu. Teško je oštećen most na rijeci Awali koji spaja Bejrut i južni dio zemlje. Metama zračnih udara su također bili ciljevi u Sidonu i u blizini Ain el Hilweha, najvećeg palestinskog izbjegličkog kampa u Libanonu, objavila je agencija dpa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙