FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 10. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

LONDON - Britanska policija objavila je u četvrtak da je tijekom noći na području Londona uhitila skupinu ljudi koji su planirali raznijeti putničke zrakoplove. Prema policiji, teroristi su namjeravali u zrakoplovima detonirati bombe prokrijumčarene u ručnoj prtljazi, a meta napada vjerojatno su trebali biti letovi iz Velike Britanije za Sjedinjene Države. BBC je objavio da je uhićeno oko 18 ljudi, no glasnogovornik policije to nije mogao potvrditi. Britanska sigurnosna služba M15 podigla je također razinu opasnosti u zemlji s "ozbiljne" na najvišu "kritičnu", što znači da teroristički napad smatra neminovnim.

SARAJEVO - Haaški bjegunac Ratko Mladić skrivao se u Beogradu sve do kraja 2005. godine, izjavio je predsjednik Vijeća za suradnju Srbije s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Den Haagu Rasim Ljajić. U intervjuu kojega je u četvrtak objavio sarajevski "Dnevni avaz", Ljajić je kazao kako su srbijanska vlada i službe sigurnosti u cjelosti rekonstruirali Mladićevo kretanje od 1997. do 2003. godine te da nema nikakve dvojbe kako je on svo to vrijeme bio u Srbiji. Ljajić nije mogao ništa određenije kazati o tome gdje bi Mladić mogao biti sada dodavši kako postoje samo neke indicije koje se provjeravaju.

NEW YORK - Diplomatski napori da se postigne brz dogovor oko nacrta UN-ove rezolucije koja bi trebala zaustaviti eskalirajući sukob između Izraela i libanonskog Hezbollaha zapeli su na razlikama u stajalištima između Sjedinjenih Država i Francuske glede zahtjeva Arapa da se Izrael povuče iz južnog Libanona. Nakon što je Izrael u srijedu odobrio jačanje i širenje kopnene ofenzive u južnom Libanonu, Francuska podržava zahtjeve Libanona da se izraelske snage povuku kada prestanu neprijateljstva, dok Sjedinjene Države podržavaju stajalište Izraela koji želi ostati do raspoređivanja jakih međunarodnih snaga u tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙