FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 1. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 1. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

SALZBURG - Predsjednici vlada zemalja JI Europe među kojima je i hrvatski premijer Ivo Sanader, sastali su se u utorak u Salzburgu kako bi razgovarali o perspektivama regije u 21. stoljeću. Očekuje se da će premijeri razgovarati o jačanju suradnje i gospodarske povezanosti na području energetike, financija, investicija, infrastrukture, zoni slobodne trgovine te europskim perspektivama tih zemalja. Osim premijera Sanadera na sastanku sudjeluju albanski premijer Sali Berisha, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić te domaćini skupa austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel, austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik i posebni koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek.

JERUZALEM - U najnovijim upadima u južni Libanon, tijekom zadnjih 48 sati, izraelske su snage ubile dvadesetoricu gerilaca Hezbollaha, objavila je u utorak vojska. Glasnogovornica izraelske vojske kaže da su najnovije žrtve stradale u sukobima u selima Taibeu, Adaysehu i Rob Thalatheenu, nekoliko kilometara unutar libanonskoga teritorija. Vojno priopćenje isprva je govorilo samo o sukobima u utorak, ali poslije je nadopunjeno i brojem žrtava od ponedjeljka.

BAGDAD - U Iraku je u utorak u bombaškim napadima ubijeno najmanje 40 osoba, među kojima ih polovinu čine vojnici, čime su nastojanja iračkih vlasti da potaknu povjerenje u snage sigurnosti doživjela još jedan neuspjeh. Najteži je napad bio na autobus pun vojnika na cesti između Tikrita i Baijia sjeverno od Bagdada. Poginula su najmanje dvadesetorica vojnika, a Reuters od izvora u zajedničkom iračko-američkom koordinacijskom centru u Tikritu saznaje da bi žrtava moglo biti i više. U Bagdadu je bombaš samoubojica u autu napao vojnike koji su došli u banku po plaću. Ubijeno je desetero ljudi, među njima i jedna starija žena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙