FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 17. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 17. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

SANKT PETERBURG - Britanski premijer Tony Blair i glavni tajnik UN-a Kofi Annan u ponedjeljak su u Sankt Peterburgu na marginama summita G8 razgovarali o situaciji na Bliskom istoku, prenose agencije. "Činjenica je da nasilje neće prestati dok ne stvorimo uvjete ze prekid vatre", rekao je Blair novinarima nakon razgovora s Annanom. "Jedini način mogao bi biti razmještaj međunarodnih snaga koje bi mogle zaustaviti bombardiranje Izraela", rekao je britanski premijer. Annan je pozvao sukobljene strane u Libanonu da prekinu neprijateljstva.

TEL AVIV - Izraelska vojska pojačala je u ponedjeljak topničke napade na područja na jugu Libanona iz kojih pripadnici Hezbollaha lansiraju rakete, javljaju izraelski mediji. U izvješćima se navodi da se radi o granatiranju koje je puno intenzivnije nego prethodnih dana, a predstavnici izraelske vojske potvrdili su djelovanje topništva ali nisu htjeli komentirati je li ono pojačano. Izraelska vojska nije potvrdila ni informaciju da je nekoliko vojnika ranjeno u zasjedi koju su im postavili Palestinci na Zapadnoj obali.

WELLINGTON - Izraelski odgovor na zarobljavanje dvojice vojnika je nesrazmjeran a Hezbollah bi trebao osloboditi zatočene pripadnike izraelskih oružanih snaga, ocijenila je u ponedjeljak premijerka Novog Zelanda Helen Clark. "Pozivamo sve strane u ovom sukobu na popuštanje", izjavila je ona na konferenciji za novinare u Wellingtonu. "Vojnike, koje drži militantna skupina, bi trebalo osloboditi a obje strane bi se trebale suzdržati od daljnjeg nasilja", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙