FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 3. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 3. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

HAVANA - Skoro puna tri dana nakon povijesnog prijenosa vlasti na Kubi, u javnosti se nije pojavio ni predsjednik Fidel Castro koji se oporavlja od operativnog zahvata niti njegov brat Raul koji privremeno obavlja predsjedničku dužnost, izvijestile su u četvrtak agencije. Tisak nije objavio Castrove fotografije niti su snimke kubanskog predsjednika prikazane u programu državne televizije otkad je prije tri dana podvrgnut kirurškom zahvatu zbog krvarenja u trbušnoj šupljini, zbog čega je nakon 47 godina vladavine morao privremeno predati vlast svojem 75-godišnjem bratu Raulu.

KUT - U napadu naoružane skupine na kontrolnu točku smještenu 30 km južno od Bagdada u noći sa srijede na četvrtak poginulo je osam civila i šest policajaca, izvijestili su sigurnosni izvori. Naoružana skupina vatru je otvorila na kontrolnoj točki al-Wahda, na cesti prema mjestu Kutu, izvijestila je policija. Isti je izvor javio kako su u srijedu navečer u blizini spomenutog mjesta otkrivena tijela 18 ubijenih žrtava, na čijim su tijelima bili vidljivi tragovi mučenja. Od napada na šijitski mauzolej u sunitskom gratu Samarri u veljači, otmice i masovna pogubljenja, prije kojih su žrtve mučene, postale su vrlo česte u Iraku.

KUALA LUMPUR - Čelnici muslimanskih zemalja zatražili su u četvrtak na sastanku u Kuala Lumpuru hitan prekid izraelskih napada na Libanon i Gazu, te se zauzeli za sudjelovanje muslimanskih snaga u sklopu buduće međunarodne mirovne misije na jugu Libanona. Predstavnici članica Organizacije islamske konferencije (OIC), među kojima i iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, okupili su se u Maleziji na izvanrednom sastanku na vrhu posvećenom libanonskoj krizi. "Moramo pokazati spremnost za slanje snaga u mirovnu operaciju pod zastavom Ujedinjenih naroda", rekao je domaćin skupa malezijski premijer Abdulah Ahmad Badawi. "Malezija je na to spremna", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙