FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 14. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 14. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

GAZA - Izraelska vojska povukla se u petak iz središnjeg dijela pojasa Gaze u koji je prodrla u sklopu ofenzive pokrenute prošli mjesec kako bi oslobodila otetog vojnika, izvijestila je u petak izraelska vojska. "Izraelske obrambene snage završile su svoje aktivnosti na tom području", stoji u priopćenju vojske, u kojem se također kaže kako je vojska noćas bombardirala ured Hamasa u sjevernom dijelu pojasa Gaze i jedan most. Izraelski su vojnici ispalili tenkovsku granatu na vozilo pri čemu je jedan Palestinac poginuo, a još je jedan ozlijeđen.

JERUZALEM - Izraelski ministar unutarnjih poslova Ron Bar On u petak je zaprijetio smrću šefu libanonskog Hezbollaha Hassanu Nasrallahu, izjavivši u radio emisiji da je Nasrallah "vlastitu sudbinu skrojio sam", prenosi France presse. "Kada za to dođe vrijeme izravnat ćemo s njim račune. Naime, Nasrallah je vlastitu sudbinu skrojio sam", rekao je. Ministar pravosuđa Haim Ramon za izraelski je vojni radio rekao da će se Izrael boriti protiv Hezbollaha istim sredstvima koje su "koristili Amerikanci protiv Osame bin Ladena, šefa terorističke grupe Al-Qaide ili sredstvima kojima su se Rusi borili "protiv čečenskih terorista".

BEJRUT - Tri su osobe poginule, a 55 ih je ozlijeđeno u noćašnjim izraelskim napadima na južne dijelove glavnog libanonskog grada u kojima Hezbollah ima svoja uporišta, izvijestila je u petak policija. Od srijede, kada su izraelske snage počele s napadima, poginulo je pedesetak libanonskih civila. Izraelci su pokrenuli ofenzivu nakon što su pripadnici Hezbollaha oteli dvojicu njihovih vojnika.

SANKT PETERBURG - Summit G8, koji se održava ovog vikenda u Sankt Peterburgu, vjerojatno će usvojiti izjavu u kojoj će izraziti zabrinutost zbog sjevernokorejskog ispaljivanja raketa i zatražiti da Pjongjang zamrzne daljnja ispaljivanja, navodi se u petak u medijskim izvješćima. Očekuje se da će čelnici G8 također reći u svojoj izjavi da širenje oružja masovnog uništenja ugrožava međunarodni mir i sigurnost, javila je novinska agencija Kyodo pozivajući se na neimenovane izvore u japanskoj vladi.

BOMBAJ - Indijske su vlasti u sklopu ubrzane istrage ustanovile i otkrile identitet trećeg osumnjičenog za dobro koordinirane napade izvedene u utorak na nekoliko mjesta u Bombaju u kojima je poginulo najmanje 200 osoba, uglavnom civila, prenosi Associated press. Istražitelji nisu objavili pojedinosti o osumnjičenima, no policijski su dužnosnici izvijestili kako glavnim sumjivcima smatraju pripadnike Lashkar-e-Tayyabe, islamističke militantne skupine s uporištem u Pakistanu koja djeluje u Kašmiru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙