FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 8. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 8. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

VALENCIJA - Papa Benedikt XVI. doputovao je u subotu u dvodnevni posjet Španjolskoj, u svoj treći posjet inozemstvu, tijekom kojega će se pomoliti s obiteljima žrtava nesreće u podzemnoj željeznici u Valenciji u kojoj su u ponedjeljak poginule 42 osobe. Svetog Oca u zračnoj luci su dočekali kralj Juan Carlos, kraljica Sofia, premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero, ministri vanjskih poslova i pravosuđa i drugi uglednici. Papa je iz zračne luke otišao do postaje podzemne željeznice Jesus, gdje se dogodila nesreća, i tamo će se pomoliti. Zatim će se i u gradskoj katedrali sastati s obiteljima i bližnjima žrtava nesreće i moliti s njima.

BEOGRAD - Akcijski plan vlade Srbije za lociranje, uhićenje i izručenje haaškog optuženika Ratka Mladića uglavnom je već usuglašen i sadrži šest točaka, piše beogradski dnevnik "Blic" od subote. Prema pisanju lista, koji ne navodi konkretne detalje plana, sporne su samo još dvije točke plana, stavljanje vojne službe sigurnosti pod kontrolu vlade Srbije i pitanje koordinatora za komunikaciju između sigurnosnih struktura u Srbiji s Haaškim tužiteljstvom. Prema izvoru "Blica", zasad je naozbiljniji kandidat za taj posao Vladimir Vukčević, tužitelj za ratne zločine Srbije.

SANA - Prvostupanjski jemenski sud u subotu je oslobodio krivice skupinu od 19 navodnih članova al-Qaide, među kojima su i četiri Sudanca, poznatu pod imenom "Zarqawijeva skupina", koji su bili optuženi da su pripremili protuameričke atentate u Jemenu. Jedan sudac specijaliziranog suda za pitanja državne sigurnosti i terorizma, opravdao je tu presudu "nedostatkom dokaza o sudjelovanju u oružanoj skupini i planiranju napada na Amerikance u Jemenu i Jemence povezane s njima".

GAZA - Izraelske snage povukle su se u subotu iz većeg dijela sjevernog pojasa Gaze nakon tri dana žestokih borbi, ali su sukobi izbili na rubu grada Gaze i u njima su ubijena dva Palestinca, uključujući jednog policajca. Izraelska vojska, koja je pokrenula ofenzivu kako bi oslobodila otetog vojnika i zaustavila raketne napade, povukla se iz grada Beit Lahije, industrijske zone u Erezu, kao i iz bivših židovskih naselja na obali Sredozemnog mora. Izraelske snage također su se povukle iz gusto naseljenog grada Beit Hanouna.

BERLIN - Nakon snažne oluje u Berlinu je u petak tijekom sedam sati uvedeno izvanredno stanje, tijekom kojeg je bilo više od 1.000 intervencija policije i vatrogasaca, navele su u subotu lokalne vlasti. Zbog jakih kiša i opasnosti od strujnih udara otkazano je nekoliko velikih priredbi na otvorenom, među kojima i veliki koncert u sklopu Svjetskog nogometnog prvenstva. U nekoliko minuta u Berlinu je palo više od 30 litara kiše po četvornom metru, što je pola količine kiše koja prosječno padne tijekom srpnja, navele su njemačke meteorološke službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙