FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

DUBROVNIK - Croatia summit 2006., sastanak šefova država i vlada i drugih visokih dužnosnika brojnih zemalja te predstavnika uglednih međunarodnih institucija, održava se u ponedjeljak u Dubrovniku. Sastankom na vrhu koji nosi naziv "Zaokruživanje europske južne dimenzije: vrijednosti koje nas povezuju" dominiraju sigurnosna pitanja, a snažan naglasak stavljen je na proces integracije u Europsku uniju i NATO. Uz najviše hrvatske dužnosnike - predsjednika Republike Stjepana Mesića, premijera Ivu Sanadera i predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa na summitu sudjeluju predsjednici država, vlada i parlamenata nekoliko europskih zemalja i država regije.

MULTAN - Pakistanski putnički zrakoplov srušio se u ponedjeljak u gradu Multanu i poginulo je svih 45 ljudi, priopćila je lokalna policija. "Svi su mrtvi. Ja sam na mjestu nesreće", rekao je za Reuters šef policije Iftikhar Babar. Zrakoplov Pakistan International Airlinesa na letu PK 688 s 41 putnikom i četveročlanom posadom uzletio je iz Multana u središnjem dijelu zemlje. Bilo je predviđeno da odleti u Lahore i dalje prema glavnome gradu Islamabadu, ali srušio se deset minuta nakon polijetanja.

BAGDAD - Deset civila ubijeno je a 51 ranjeno u ponedjeljak u napadu automobilom-bombom, nakon kojeg su uslijedile dvije minobacačke granate u Sadr Cityju, velikoj šijitskoj četvrti u Bagdadu, prema najnovijim podacima iz sigurnosnog izvora. "Automobil-bomba eksplodirao je u sektoru Talibiya, u Sadr Cityju, i dvije su minobacačke granate pale na isto mjesto", ističe se i dodaje da najnoviji podaci govore o 10 ubijenih i 51 ranjenoj osobi, svi civili.

JERUZALEM - Izraelski premijer Ehud Olmert u ponedjeljak je odbacio međunarodne kritike ofenzive u Gazi i rekao da će se operacije nastaviti do daljnjega kako bi Izrael prisilio gerilce da oslobode otetoga vojnika Gilada Shalita i prestanu raketirati izraelski teritorij. Olmert je u razgovoru za strane medije naglasio i da s Hamasom neće pregovarati o oslobađanju 19-godišnjega kaplara Shalita otetoga 25. lipnja. Gerilci koji su ga oteli traže od Izraela da oslobodi više od tisuću palestinskih zatvorenika.

MEXICO - Meksička ljevica podnijela je u nedjelju izbornim vlastima Meksika 300 pritužbi zahtijevajući novo prebrojavanje glasova s predsjedničkih izbora 2. srpnja na kojima je pobijedio konzervativni kandidat Felipe Calderon ispred kandidata ljevice Andresa Manuela Lopeza Obradora, objavila je Stranka demokratske revolucije. Tjedan dana nakon glasovanja, nekadašnji gradonačelnik Mexica Lopez Obrador odbija priznati poraz na temelju rezultata Saveznog izbornog instituta koji Calderonu daje 244.000 glasova prednosti (0,58 posto od 41,7 milijuna glasača).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić boravit će u službenom posjetu Republici Crnoj Gori u srijedu, priopćio je u ponedjeljak Ured predsjednika. Predsjednik Mesić razgovarat će sa svojim domaćinom, crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, a očekuje se da će dvojica predsjednika parafirati izjavu o načelima na kojima će se temeljiti odnosi Hrvatske i Crne Gore te odnosi u regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙