FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 8. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati:
ZAGREB, 8. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati:

KIJEV, - Proruske stranke dogovorile su se u petak sa socijalistima o formiranju buduće ukrajinske vlade, što je odluka koja bi mogla dovesti u pitanje prozapadnu orijentaciju te bivše sovjetske republike. Stranka regija i komunisti potpisali su sporazum o koaliciji sa socijalistima nakon istupanja socijalističkog vođe Aleksandra Moroza iz prozapadnog kampa okupljenog oko predsjednika Viktora Juščenka i drugih vođa Narančaste revolucije. Šef proruske Stranke regija Viktor Janukovič je rekao da su i druge stranke dobrodošle u koaliciju. "Vrata su otvorena za ostale stranke i zastupnike", rekao je Janukovič novinarima.

GAZA - Izraelska vojska proširila je u subotu svoju ofenzivu u pojasu Gaze i prvi puta ušla u grad Gazu gdje su izbili sukobi u kojima je jedna osoba ubijena. Deseci tenkova su prije zore ušli preko prijelaza Karni i Nahal Oz, između Gaze i Izraela do periferije dviju četvrti na istoku Gaze, navode svjedoci i sigurnosni izvori. Oklopna vozila su pratili helikopteri i borbeni zrakoplovi u čijem je raketnom napadu ubijen jedan pripadnik palestinske Državne sigurnosti. Trojica Palestinaca su ranjena tenkovskom granatom.

SEUL - Sjeverna će Koreja smatrati međunarodne sankcije, kao reakciju na njeno ispaljivanje nuklearnih raketa, "ratnim činom", upozorio je u petak jedan sjevernokorejski diplomat. Pozivajući SAD da dokažu kako žele živjeti u miru s komunističkim režimom koji je na vlasti u Sjevernoj Koreji, pomoćnik sjevernokorejskog veleposlanika pri UN-u Han Song Ryol je izjavio za južnokorejsku agenciju Yonhap da će se međunarodne sankcije smatrati "ratnim činom". Ta je prijetnja izrečena u trenutku kada su SAD, Francuska i Japan predstavile Vijeću sigurnosti UN-a prijedlog rezolucije kojom se predviđaju financijske sankcije za Sjevernu Koreju.

ZAGREB - Croatia summit 2006., sastanak šefova država i vlada i drugih visokih državnih dužnosnika brojnih zemalja, te predstavnika uglednih međunarodnih institucija, održat će se u nedjelju i ponedjeljak u Dubrovniku. Očekuje se da će sastankom na vrhu, koji nosi naziv ""Zaokruživanje europske južne dimenzije: Vrijednosti koje nas povezuju", dominirati sigurnosna pitanja te da će se staviti snažan naglasak na proces integracija u Europsku uniju. Prema najavama, domaćini tog međunarodnog skupa premijer Ivo Sanader, predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Sabora Vladimir Šeks, u dva će dana ugostiti niz uglednih imena europske i svjetske politike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙