FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 1. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 1. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

BAGDAD - U eksploziji automobila bombe na tržnici u bagdadskoj četvrti Sadr poginulo je 60 a ranjeno 76 ljudi, doznaje se iz najnovijeg službenog izvješća. "Najnoviji podaci pokazuju da je u tom napadu 60 ljudi poginulo a 76 je ranjeno", priopćila je policija. Napad je počinjen u trenutku kada je tržnica bila prepuna ljudi. Prema očevicima, na samo deset metara od štandova s voćem, povrćem i drugim proizvodima, eksplodirao je kamionet nakrcan eksplozivom.

BRUXELLES - Finska u subotu od Austrije preuzima šestomjesečno rotirajuće predsjedništvo Europske unije, tijekom kojeg će daljnje proširenje biti jedan od prioriteta. Finski premijer Matti Vanhanen i ministar vanjskih poslova Erkki Tuomioja ovoga su tjedna isticali da će proširenje EU-a biti jedan od prioriteta njihova predsjedavanja te da će se zauzimati za to da se pregovori s Hrvatskom nastave "uravnoteženim tempom". Najavili su da će se zauzimati da se pregovori o poglavlju obrazovanje i kultura otvore tijekom ovoga mjeseca, prije ljetne stanke. U drugoj polovici ove godine Hrvatska može očekivati ubrzanje pristupnog procesa i razdvajanje pregovora od Turske.

BERLIN - Izrael bi trebao osloboditi desetke uhićenih palestinskih dužnosnika, a Palestinci bi odmah trebali osloboditi uhićenog izraelskog vojnika, izjavio je finski premijer Matti Vanhanen, čija je zemlja u subotu preuzela predsjedanje EU-om. "Vrlo sam zabrinut zbog razvoja događaja na Bliskom istoku. Jedini način da se riješi sukob je povratak za pregovarački stol", kazao je finski premijer Matti Vanhanen u interviewu za njemački list "Die Welt".

KABUL - Naoružana skupina, za koju se pretpostavlja da su talibanski pobunjenici, s dva je projektila pogodila vojnu bazu koalicijskih snaga u južnom Afganistanu, pri čemu je ranjeno deset pripadnika vojnog i civilnog osoblja, priopćila je u subotu američka vojska. Među ranjenima su i dva kanadska vojnika, dodao je isti izvor. Projektili su navodno ispaljeni iz smjera zračne baze sjeverno od Kandahara.

JERUZALEM - Izrael je tijekom noći nastavio sa zračnim napadima na Gazu u sklopu akcije pokrenute u srijedu kako bi se oslobodio izraelski vojnik Gilad Shalit, zarobljen prošle nedjelje tijekom palestinskog napada na Izrael, objavila je u subotu izraelska vojska. Izraelsko zrakoplovstvo također je gađalo logor za uvježbavanje Hamasa na sjeveru Gaze i Fatahov logor za obuku u središnjem dijelu Gaze, dodao je glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙