FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 9. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 9. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

MOSKVA - Spasilačke su službe dosad pronašle 102 tijela poginulih iz ruskoga zrakoplova koji se zapalio u nedjelju rano ujutro nakon slijetanja u Irkutsku, objavile su ruske agencije, a za nesreću se okrivljava mokra pista. Službeno je potvrđeno da je u Airbusu A-310 bilo 192 putnika i osmero članova posade. Avion je doletio iz Moskve u Irkutsk i nešto prije jedan u noći po srednjoeuropskome vremenu sletio je s piste i zabio se u betonsku prepreku, rekla je glasnogovornica ministarstva hitna stanja Irina Andrianova. Ruski ministar transporta rekao je u nedjelju da je za nesreću kriva mokra pista. Ministar Igor Levitin rekao je u intervjuu za rusku televiziju da je zrakoplov skliznuo s piste jer je bila mokra, prenijele us agencije ITAR-Tass i RIA-Novosti.

VALENCIJA - Tisuće katolika okupilo se u nedjelju u Valenciji kako bi nazočili misi koju će slaviti papa Benedikt XVI. Hodočasnici su poželjeli dobrodošlicu Svetom Ocu uzvicima i mahanjem. Tisuće njih provelo je noć nedaleko od mjesta gdje će se održati misa na kojoj bi se prema procjenama moglo okupiti više od milijun ljudi. Misom će se završiti devetodnevni svjetski susret obitelji, događaj koji je pokrenuo Benediktov prethodnik Ivan Pavao II i koji se održava svake tri godine od 1994.

MOGADISHU - Islamistički gerilci napali su u nedjelju u Mogadishuu borce lojalne poraženim somalskim vođama i u sukobu je ubijeno najmanje 12 ljudi, a ranjeni deseci drugih, saznaje Reuters od očevidaca i gerilaca. Taj je sukob najžešći otkako su islamisti 5. lipnja preuzeli somalski glavni grad od sekularnih ratničkih vođa koje podržavaju Sjedinjene Države. Stanovnici Mogadishua umorni od stalnih sukoba bježali su u skloništa, a sukobljene su strane otvarale jedna na drugu vatru iz strojnica u četvrti 4. kilometar koja je poznata kao uporište protivnika islamista u Mogadishuu.

GAZA - Izrael je u nedjelju pokrenuo zračne napade protiv palestinskih ciljeva u Pojasu Gaze nakon što je odbacio prekid vatre koji je predložio palestinski premijer Ismail Haniyeh iz militantne skupine Hamas. Izrael prijeti proširiti ofenzivu ukoliko militantni ne oslobode izraelskog vojnika, kaplara Gilada Shalita kojega su oteli 25. lipnja i prekinu raketne napade na izraelske gradove. Najmanje tri militanta su ranjena u zračnom napadu rano jutros u blizini Karnija, prijelaza između Gaze i Izraela, izjavili su palestinski liječnički i policijski izvori.

NEW DELHI - Indija je u nedjelju uspješno testirala Agni III, novu raketu koja može nositi nuklearnu glavu, objavili su mediji. Lansiranje se dogodilo u glavnome indijskom raketnom centru u saveznoj državi Orissi na istoku zemlje, objavila je agencija Press Trust of India. Osoba iz ministarstva obrane koja je s novinarom razgovarala na telefon rekla je da nema nikoga tko bi komentirao jer su svi na mjestu događaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙