FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 4. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

HAVANA - Mariela Castro vodi kubansku revoluciju koja je manje poznata od one njezinog ujaka Fidela: revoluciju koja zagovora seksualnu snošljivost u kubanskom mačističkom društvu. Četredesettrogodišnja Mariela nalazi se na čelu Nacionalnog centra za spolno obrazovanje, udruge koju financira sama vlada. Kao direktorica udruge zgrozila je mnoge Kubance kada je promovirala "sapunicu" u kojoj se sa simpatijama gleda na biseksualnost. U kontroverznoj seriji jedan građevinski radnik napušta suprugu i djecu kako bi se bacio u zagrljaj voljenom muškarcu u susjedstvu. Mariela također zagovora donošenje zakona koji bi transeksualcima omogućio operaciju promjene spola i hormonalnu terapiju, te jamstvo da će im biti uručeni novi osobni dokumenti. Prijedlog zakona je dobro primljen i o njemu će se najvjerojatnije glasovati u prosincu.

TOKIO - Beatlesi su kao band posjetili Japan samo jednom, ali ta zemlja slavi 40. godišnjicu njihovih koncerata kao da "slavna četvorka" i nije napustila pozornicu. Japanskim medijima je zavladala Beatlemania, a hotel u kojem su boravili 1966. nudi razgledavanje njihovog apartmana prije nego li hotel bude srušen. "Dali smo sve od sebe da obnovimo predsjednički apartman na način da bude gotovo identičan onom u kojem su boravili Beatlesi", kazao je Michael Miyauchi iz hotela Capitol Tokyu. "Očekivali smo za posjetitelje uglavnom 50-godišnjake i 60-godišnjake, ali navalile su sve generacije", dodao je. U blještavoj tokijskoj četvrti Ginza se na izložbi fotografija s njihovih koncerata tijekom tri dana pojavilo nekoliko tisuća obožavatelja.

RIM - Sitni talijanski kriminalac pobjegao je iz kućnog pritvora i zamolio policiju da ga strpa u zatvor jer više ne može podnijeti život sa svojim djedom, izjavio je njegov odvjetnik. Neimenovanom 30-godišnjaku određeno je šest mjeseci kućnog pritvora zbog tučnjave s policajcem u sardinijskom gradu Sassariju. Nakon četiri mjeseca odslužene kazne pobjegao je i pojavio se pred zatvorom u Genovi, na sjeveru Italije, te zamolio policajce da ga smjeste u ćeliju. "Rekao je da više ne može izdržati boravak u istoj kući sa svojim djedom", izjavio je njegov odvjetnik Pietro Bogliolo. Nije, međutim, objasnio u čemu je problem. "Vjerojatno se radi o nepomirljivim razlikama", samo je dodao. Sud u Genovi nije imao previše razumijevanja za generacijski jaz i naredio mladiću da se vrati u djedovu kuću i još mu na preostalu kaznu dodao 20 dana zbog bijega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙