FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. lipnja 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 10. lipnja 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

MEXICO CITY - Meksička federalna policija uhitila je u petak muškarca u čijoj je torbi pronađeno 135 ulaznica za utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Osim ulaznica, kod 39-godišnjeg Jesusa Gonzaleza u zračnoj luci u Mexico Cityu pronađeno je i gotovo 200 tisuća američkih dolara. Uhićen je dok je pokušavao ući u zrakoplov za Pariz, a nakon što je policajcima bio sumnjiv paket u njegovoj torbi.

LONDON - Britanska modna dizajnerica i ikona stila od punk pokreta 70-tih godina Vivienne Westwood u petak je, tijekom dodjele britanske plemenitaške titule "Dame" u Buckinghamskoj palači dokazala da nije izgubila ništa od svojeg "otkačenog" stila ni u 66. godini života. Westwood je, primivši nagradu Reda Britanskog kraljevstva 1992. koju dodjeljuje britanska kraljica Elizabeta II, zapanjila sve prisutne kad je izjavila kako ispod haljina ne nosi donje rublje. Svoju izjavu je potkrijepila okretom na peti pred kamerama, kazavši kako se stvari na tom području kod nje nisu izmijenile. "Ne morate me to pitati, jer je moj odgovor isti. Ne nosim donje rublje kada odijevam haljine", rekla je novinarima nakon što joj je britanski princ Charles dodijelio plemenitašku titulu "Dame", ekvivalent muškoj tituli "Sir". Naime, objasnila je Westwood, kad odjene hlače, ispod njih nosi suprugove svilene bokserice, ali kad je u suknji onda joj donje rublje smeta.

PHILADELPHIA - Napis jednog restorana kojim se gosti mole da naručuju na engleskom jeziku izazvao je kontroverze u Philadelphiji. "Ovo je Amerika, kada naručujete govorite engleski", glasi sporni napis kojim vlasnik restorana, kako tvrdi, namjerava potaknuti useljenike da uče jezik i asimiliraju se u američko društvo. No, jedan latino aktivist smatra da je riječ o rasizmu. Kontroverzni napis pojavio se usred rasprave o useljenicima u SAD-u. "Trebalo bi im biti drago što sam stavio takav napis. Pokušavam im pomoći da govore engleski jezik bez kojega će u ovoj zemlji imati puno problema", kaže 66-godišnji Joey Vento, čiji su baka i djed u SAD doselili iz Italije.

NASHVILLE - Rock i country zvijezde, pa čak i kompozitori imaju svoje dvorane slavnih (Hall of Fame), a sada su takvu dvoranu dobili i prateći glazbenici. Dvorana slavnih i muzej pratećih glazbenika otvoreni su u petak u Nashvilleu u nekadašnjem skladištu u čast glazbenika koji su svirali sa zvijezdama od Red Hot Chili Peppersa i Steve Wondera, pa do Hank Williamsa. Riječ je o projektu koji je osmislio Joe Chambers, lokalni kompozitor i vlasnik trgovine gitara. On je smatrao da su glazbenici koji su pomagali u stvaranju nezaboravnih pjesama popularne glazbe često zanemarivani. Svake godine u dvoranu slavnih biti će ustoličena nekolicina novih članova koje će birati sami glazbenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙